Пералнята прави дупки - какво може да лежи?

Ако пералната машина не почиства любимите парчета, но счупете, проблемът е голям. При измиване на дупки в прането, множествените причини, които трябва да бъдат изключени от своя страна. Как най-добре да направите за него, можете да прочетете тук.

Възможни причини за дупки в прането

  • Самата барабана
  • Други пране
  • Чужди тела в барабана
  • Прочетете и - миризмите на пералната машина се усмихна - какво може да бъде това?
  • Прочетете също - пералната машина не работи - какво може да бъде това?
  • Прочетете също - пералнята не приема никакъв омекотител - който може да бъде това?

Самата барабана

По-специално при по-старите машини може да се случи отворите на барабана да се огъват навътре в отделни случаи. Това може да доведе до малки „носове“, които могат да разкъсат дупки в прането, когато се пере.

Ако барабанът е все още непокътнат, обикновено не могат да възникнат дупки. Само много чувствителни предмети могат да страдат от грубо боравене с пералната машина.

Тук можете или да перете в чанта за пране, или да си купите машина с така наречения пчелен барабан, какъвто е наличният от Miele.

Други пране

Закопчалките и циповете трябва да бъдат затворени върху всички пране, преди да бъдат поставени в пералнята. В противен случай понякога можете да повредите други деликатни дрехи.

Също така трябва да обърнете внимание на височината на въртящите се обиколки. Повече от 1.200 оборота в минута представляват много голямо натоварване на текстила и не всички пране издържат на обработката с 1.600 въртящи се обиколки всъщност не са увредени в дългосрочен план.

Ако е възможно, винаги намалявайте максимално скоростите на центрофугиране, за да защитите прането. Щетите от други пране също стават по-вероятни с продължителността на цикъла на центрофугиране.

Чужди вещества в барабана

Чужди тела често се забиват в барабана. Най-често това се случва със закачалки за сутиени, които се отделят от плата и изчезват през отворите в барабана. Те също така образуват малки „кукички“, върху които прането може да бъде разкъсано по време на процеса на пране.

Следователно сутиените винаги трябва да се перат в торби за пране, за да се избегне загубата на долната част на кабела.

Съвети и трикове дали чуждо тяло е разположено между барабан и ДДС, можете да го намерите най-добре, като отворите пералната машина обратно и докоснете под барабана в ваната според чужди тела. Такива чужди тела, като ноктите, не само могат да предизвикат дупки, но и шум при измиване.