Тухлете мивката сами - ето как работи

Ако сте в процес на ремонт на банята си и бихте искали много индивидуален интериор, можете лесно да изградите своя собствена мивка. В тази публикация можете да намерите някои интересни опции и всички неща, които трябва да имате предвид.

строителни материали

Итонг

По принцип използването на Ytong се препоръчва в дома и за стени. Тези камъни имат много предимства:

  • Прочетете също - Ето как можете сами да изградите градински умивалник
  • Прочетете също - Изградете сами дървена мивка
  • Прочетете също - Изграждане на умивалник със или без връзка за стена
  • те са много леки и следователно лесни за обработка дори в по-големи формати
  • зидарията с Ytong е по-лесна, отколкото с конвенционалните тухли или пясъчно-варови тухли
  • Камъните Ytong могат да се режат и оформят много лесно и с прости средства (ръчен трион)
  • може да се използва хоросан с тънък слой

Основният недостатък е чувствителността към влага на камъните Ytong. Това може да се компенсира в банята чрез облицоване на камъните или съответното им предпазване (запечатване на каша и мазилка).

FixFoam

FixFoam е специален, свързан с цимент строителен материал във формата на лист, направен от експандирано стъкло. Освен това е лек, но за разлика от Ytong, Fixfoam е водоустойчив. Освен това има и високо ниво на устойчивост на микроорганизми и микроби, което е особено изгодно в банята.

Материалът с привлекателен циментен вид може също да се монтира незамазан в подходящо проектирани бани. Можете също така да се върнете към голям брой готови компоненти, изработени от FixFoam.

Стена и дърво или камък

Разбира се, можете също да тухлите страничните стени и да направите истинското закрепване на масата от декоративно дърво или камък.

Умивалник за плот

Простите конструкции могат лесно да бъдат оборудвани със седящ басейн. Това означава, че иззидвате обикновена мивка и просто поставяте мивката и смесителя отгоре. След това връзките просто се водят надолу през прикачения файл.

Тави и рафтове

Вече можете да включите рафтове и рафтове в дизайна. По този начин постигате стабилен дизайн на зидария, който е и силно устойчив.

Измазване или облицовка

Можете лесно да измажете външната страна на вашия умивалник или да го покриете с плочки. Но не забравяйте винаги да нанасяте запечатваща суспензия и грунд (36,80 евро на Amazon *) под мазилката.

Съвети и трикове Мазилката може да се използва за проектиране на видими повърхности - например с бетонен вид или в специални конструкции. Бъди креативен!