Уплътнете правилно водните връзки

Уплътняването на водните връзки е изкуство само по себе си. Обикновено само обучени водопроводчици могат да направят това наистина перфектно. Някои „трикове на търговията“ и основни инструкции как да го направите можете да намерите в тази публикация.

Конопът като уплътнител

Водата във водопроводните тръби понякога е под високо налягане. Следователно правилното и чисто изпълнено уплътнение е от съществено значение, в противен случай ще капе с времето. Трудни зони като ъгловите клапани не трябва да се запечатвате сами, ако е възможно.

  • Прочетете също - Правилно планиране на водопроводните връзки
  • Прочетете също - полагане на водопроводни връзки в къщата - трябва да обърнете внимание на това
  • Прочетете също - задължение за закупуване на водопроводната връзка

По принцип иначе само специалисти имат право да инсталират и преобразуват части от инсталацията за питейна вода, това е регламентирано от закона. В случай на повреда, застраховката винаги ще се позовава на тази точка, ако не иска да плати. Следователно извършването на по-големи работни места е рисковано и в най-лошия случай може да бъде много скъпо.

Запечатайте се

Подобно на експертите, вие също трябва да използвате коноп за незначителни запечатвания, които можете да направите сами. Конопът е изпитан и изпитан и отличен уплътнител, който също уплътнява много трайно. Въпреки това, конопът трябва да бъде правилно поставен около нишката и се нуждаете от малко чувство за правилната сума.

За полу-домашна резба се взема нишка от туит от коноп, която трябва да бъде малко по-малко от половин сантиметър дебел, траене повече на три четвърти дол. Ако имате тръбата пред себе си, започвате да печелите - и по посока на часовниковата стрелка отгоре надолу и обратно. Обикновено около десет намотки са достатъчни в полудувателна тема, с 3/4 "нишка, тя може да бъде малко повече. Повдигането е достатъчно, ако не можете да видите нишката. С Punch Paste (или Fermite) разтрийте конопета нежно, може да се оттегли тихо - но само по посока на часовниковата стрелка.

В много случаи тя помага да се абсорбира нишката, преди да опако с острието, така че конопът да се запази по-добре. Това е задължително при месинговите конци, особено при всички останали конци не вреди.

Фермитна или щанцова паста обикновено се използва с коноп. И двете заедно водят до максимална способност за запечатване на нишките. В Fermit обаче определено трябва да обърнете внимание на инструкциите за употреба, особено когато става въпрос за части, които влизат в контакт с питейна вода. Fermit винаги се поставя в уплътняващата част или в гнездото.

Конопът набъбва при контакт с вода и по този начин уплътнява. Уверете се, че както перфориращата паста, така и Fermit имат изключително дълго време на втвърдяване.