Докосването е заседнало? Няма проблем!

Крановете на открито и рядко използваните точки за изтичане са особено склонни към малки проблеми. Кранът е заседнал? Няма проблем! С нашето ръководство можете да активирате крана си за нула време!

причини

Проблемът: След дълга ваканция или просто когато кранът не се използва дълго време, въртящите се кранове или въртящият се лост изведнъж се забиват. Причината за това обикновено е вар, с един микер за лост, може също така да бъде при предварителна декалефикация на касетата в смесителния кран, керамичните дискове, инсталирани там, са били обезмаслени там и поради това вече не се плъзгат надолу един върху друг.
Друга причина за проблема може да бъде чужди тела, които са проникнали в кранчето.

Кранче за дескър

Вар не само причинява кранчето за скоба, той служи като развъдник за бактерии едновременно. Сред другите неща, ужасната легионела обслужва вар като добре дошъл храна.

Когато премахвате кранчето, продължете както следва:

  • Задайте водоснабдяването на ъгловия клапан или основната водна линия.
  • Изгради кранчето.
  • Поставете всички движещи се части в продължение на най-малко 30 минути в хладка оцет или в хладка вода с лимонена киселина.
  • Изплакнете всички части внимателно.
  • Сглобете отново крана.

Лаймът също може да атакува гумените уплътнения и да ги направи порести. Така че ако все пак сте демонтирали крана, определено трябва също да проверите уплътненията и да ги замените с нови уплътнителни пръстени, ако е необходимо.
С едноръкохватков смесител можете също да премахнете накипа от касетата.

Намажете патрона с мазнина

Ако сертифицираната грес за кран за питейна вода в патрона на смесител с един лост е била разтворена чрез предишна декалцификация, вашият кран също може да бъде труден за работа. В този случай имате две възможности:

  • Намажете патрона с мазнина
  • Сменете касетата

Не всички касети могат да бъдат разглобени. Но това не е лошо: смяната на касетата не е трудна, подходящите касети за вашия кран са лесно достъпни като резервни части от повечето производители за сравнително малко пари.

Отстранете чужди тела

Ако в крана има малки чужди предмети, движещите се части могат да бъдат блокирани. Отново, първо трябва да разглобите крана.
След това изплакнете старателно частите и отстранете всички чужди предмети.
За да предотвратите повторното възникване на проблема, можете да вкарате сито в ъгловия клапан или. поставете входа. Това предпазва чуждите тела от водопровода далеч от чешмата. Такова сито защитава вашата арматура, особено на открито, с кранове, които не са свързани към водопровода за питейна вода, а към сервизната вода.