Полагане на водопроводните тръби - стъпка по стъпка

С днешните материали самото полагане на водопроводни тръби е работа, която квалифицираният майстор сам може да свърши без усилие. Той обаче трябва да отбележи, че питейната вода, през която е преминала, е храна. Следователно не всяка тръба е подходяща.
Медните тръби трябва да бъдат запоени и със стоманени тръби е необходимо да се режат резби. Направи си сам обикновено липсват инструментите и опитът и за двата варианта. Многослойните композитни тръби са по-скъпи, но по-ефективни за полагане.

Стъпка 1: планирането

Планирайте разумно полагането на тръбите си. Ако има няколко връзки, използвайте къси разстояния, избягвайте външните стени и байпасите на вратите.
Монтажът може да се извърши на недовършен под, монтиран на ниво със стенови прорези, в гипсокартон или окачени тавани.
Тръбите за топла вода винаги са вляво, а студената вода вдясно. Когато се полага хоризонтално, тръбата за топла вода е отгоре.

  • Прочетете също - Премахване на плочки - Стъпка по стъпка
  • Прочетете също - идеи за ремонт на баня
  • Прочетете също - Полагане на паркет - стъпка по стъпка

Стъпка 2: подготовката

Издърпайте или премахнете необходимите слотове за стена. завийте скобите за закрепване върху зидарията или пода на интервали от максимум 70 сантиметра. Обърнете внимание на правилното разстояние на линиите за смесителни кранове с две връзки.

Стъпка 3: полагане

Композитната тръба е на ролката. Поставете това плоско и отрежете необходимата дължина. Можете да го закрепите в скобите на по-дълги секции.

Сега необходимите съединителни ръкави и т.н. натиснат. Можете да заемете подходящата технология от вашия водопроводчик. Нека приложението да ви демонстрира.

Обърнете специално внимание на стенните панели (това са свързващите елементи за кранове за вода и др.) до точното положение, когато ги поставите в гипс.

Стъпка 4: тест за налягане

Осигурете стенните панели с крановете за вода или със слепи тапи. Сега можете бавно да отворите главния вентил и да запълните линиите. Проверете системата си за течове. Независимо от това, трябва да проверите водопровода от вашия водопроводчик. Той ще направи тест за налягане и можете да сте сигурни, че работата ще бъде безупречна.

Стъпка 5: изолирайте тръбите за топла вода

Не губете енергия за отопление. Оборудвайте всички тръби за топла вода с изолираща втулка. Това покритие вече присъства в различни видове композитни тръби. Тук вашата изолационна работа се отнася до крепежните елементи.

И накрая, нарисувайте план на тръбата, за да можете да намерите тръбите отново по-късно, ако е необходимо.