Открити щети от вода в къщата - действайте бързо

Ако сте открили щети от вода в къщата, трябва да действате. Няма значение дали е течащ сифон или спукана тръба, колкото по-бързо се справите с проблема, толкова по-малко ще се отрази на структурата на сградата. Цялата информация може да бъде намерена в тази статия.

Съдържат щети от вода

Преди да почистите щетите от водата, трябва да спрете водата, така че щетите да не се увеличават. За целта трябва да изключите подаването на вода, ако повредата е причинена от препълнена вана, мивка или домакински уреди като пералня или миялна машина. Ако причината не може да бъде определена, изключете водата в помещенията, които са в непосредствена близост до повредата от водата.

  • Прочетете също - Бързо отстранете щетите от вода
  • Прочетете още - Мухъл вреден за здравето след увреждане на водата
  • Прочетете също - Докладвайте щетите от вода възможно най-скоро

Продължете по същия начин с потока. Електричеството увеличава риска от нараняване, когато устройствата са включени и под вода. След това можете да преместите чувствителни вещи от стаята, доколкото е възможно, защото те все още могат да бъдат използваеми и не е задължително да се заменят. Документирайте подробно цялата повреда със снимки, така че вашият наемодател, ремонтната компания и застрахователната компания да имат достатъчно информация за това.

Не на последно място, трябва да изсушите възможно най-добре помещението, в което са настъпили щетите от водата. Тъй като повредата от вода отнема много време, трябва предварително да уточните със застрахователната си компания кой ще плати разходите за сушилното устройство. След като процесът на сушене завърши, ремонтът се дължи.

Свържете се със застраховка

1. строителна застраховка

Може би най-важната застраховка в случай на щети от вода в къщата е застраховката на сградата. Прилага се, ако щетите не са причинени от вас или ако не сте действали умишлено като самонанесено лице. Ако сте наемател, щетите се покриват от жилищната застраховка на наемодателя.

2. Застраховка "Гражданска отговорност"

Отговорността влиза в действие, ако щетите от вода засягат съседната къща, например през стената. Можете да бъдете замърсителят или вашият съсед.

3. Домакинска застраховка

Електрически уреди, мебели и други предмети от бита са обхванати от тази застраховка. Разходите не се поемат от всяка компания в случай на собствена вина.

4-ти. Елементарна застраховка

Елементарната застраховка е допълнителна застраховка към застраховката на жилищната сграда и предпазва от щети от вода, причинени от дъжд и други природни сили.