Водни щети в дървения таван на лъча - какво при спешни случаи?

Водните щети често се появяват пълзящи и няма да бъдат отбелязани късно. Какво да правите, ако - вероятно в дълго време - водите отидоха до дървения таван?

Имената на непосредствените нива за повреда на водата

Водните щети могат да бъдат създадени по различни начини. Налични са следните възможности за образуване на повреда на вода:

 • Също така четете - видим таван на дървени лъч
 • Също така четете - дървен таван на лъча и бетонния таван в сравнение
 • Прочетете също - Дървен таван на лъча, подходящ за роклята на стаята
 • буря
 • Тъпча
 • Повреда на отпадъчните води
 • Tauwater щети поради неправилни структурни мерки

В зависимост от причината, действието трябва да се приема незабавно в откриването на щетите, за да се ограничи щетите:

 • Трябва да се предотврати по-нататъшното влияние на водата. За повреда на чешмата или повреда на отпадъчните води трябва да обърнете главната тръба, след като е възможно най-бързо проникването на водата, инхибираща сградата.
 • За повреда на роса, от друга страна, няма "аварийни мерки, базирани на сгради", тук трябва да отворите дървения таван на лъча и вероятно да се възстановите напълно, за да избегнете допълнителни щети.
 • Вода, която все още трябва да се приема възможно най-скоро, с по-големи количества вода, използването на влажна прахосмукачка може да помогне. За много големи количества вода, местният пожар отдел трябва да бъде информиран и изпомпва водата.

Изграждане на субстанция: сушене на дървения таван на лъча след повреда на водата

Ако знаете точно как е изграден таванът на дървения лъч, е възможно да се избегне пълното отваряне на дървения таван на лъча. Въвеждат се следните възможности за техническо изсъхване:

 • В зависимост от материала, таванът може да се суши с компресори в метода свръхналягане или вакуум. Въздушният поток абсорбира влагата и ги транспортира от тавана, докато се достигне равномерно равновесие влага.
 • В сушене на кухина, обаче, със сухия процес въздух на кондензация или адсорбционна сушилня, обикновено в компресори, генериращи се странични канали на въздушния обмен в кухините на дървения таван, таван се реализира. Така се изважда вредната остатъчна влага от дървения таван на лъча.

За двата метода на сушене трябва да се създадат само относително малки добавки към маркучите на сушилните устройства.

Ако не е ясно как таванът на дървения лъч е построен в детайли, или повредата на водата е възникнала, например, от неправилна изолация през годините, тогава дървеният таван трябва да бъде отворен. В най-лошия случай пълното пълнене трябва да бъде отстранено и дървените греди са изложени. Отново, с помощта на техническите процедури, сушенето може да бъде леко ускорено, особено в случай на повреда, в която влагата е дълбока в гората, може да продължи сушенето.

Дефектни, Morsche гредите трябва да бъдат заменени със съмнение или поне усилват.
Само когато остатъчната влага се изсушава от гората, таванът може да бъде сглобен и затворен отново.