Отървете се от него! С тези 5 съвета можете най-накрая да се отървете от черните си точки “,

Арх! Те продължават да се връщат и са просто досадни: черни точки! Как най-накрая да се отървем от черните точки, ще ви разкажем тук:

Черните точки са един от най-досадните кожни проблеми от всички. Докато акнето и пъпките могат да бъдат лекувани с много внимание, специални кремове и много търпение, черните точки са и ще останат упорити. Но ние открихме пет метода, с които можете да се отървете завинаги от черните си точки

1. Останете последователни

Това звучи по-лесно, отколкото е! Най-важното правило за премахване на черните точки е: прилагайте грижите си последователно. Вашата грижа трябва да включва почистващ препарат със салицилова киселина и пилинг. Нашият съвет: Ако имате чувствителна кожа, трябва да използвате пилинг само два пъти седмично, докато мазната кожа може да се бели три пъти седмично.

2. Обърнете внимание на съставките

Двете най-важни съставки, които не трябва да липсват в грижите ви, са салициловата киселина и гликолевата киселина. И двете вещества се използват за ексфолиране на кожата. Много, които използват салицилова киселина, спират през първата седмица, тъй като кожата изглежда се влошава. Но пъпките са реакция на киселината. За да получите точен резултат, трябва да тествате продукта за грижа за поне един кожен цикъл (28 дни). Също така ви съветваме да се консултирате с дерматолог. Салициловата киселина трябва да се използва само след подробна консултация, тъй като киселината може напр.Б. не се използва по време на бременност.

3. Не разчитайте (само) на ленти от черни точки

Хач, колко красив би бил светът на красотата, ако можехме да се отървем от всички черни точки с един съвет? Всъщност можете временно да премахнете черните точки с ивици от черни точки. Но експертите по кожата казват, че кожата може да се превърне в зона без черни точки само с последователна и непрекъсната грижа.

4-ти. Парните бани са всичко и всичко

Релаксираща парна баня е идеалното "почистване " за порите. Топлината ще ги отвори и лесно можете да премахнете черните точки след това. Ако нямате време за парна баня, препоръчваме грунд за маска, който отваря порите и ви позволява да го почистите чисто. Маска с активен въглен също е добра алтернатива за премахване на черните точки.

© Произход

5. Намерете подходящата козметика

Не само правилното почистване, но и правилната козметика са важни, ако искате трайно да се отървете от черните точки. Основите с по-плътна консистенция могат да причинят черни точки. По-скоро изберете лек грим, който позволява на кожата да диша.