Дълготрайно коледно дърво: ето как работи

Ако искате да запазите коледното си дърво да изглежда свежо възможно най-дълго, трябва да направите много за него. Започва с покупката. Можете да разберете кои мерки ще ви помогнат да постигнете максимална издръжливост на вашето коледно дърво в нашата статия.

Мерки при покупка

Когато купувате, трябва да обърнете внимание на няколко важни неща:

  • Прочетете също - Кога да украсите коледното дърво?
  • Прочетете също - Поливането на коледното дърво - това носи ли нещо?
  • Прочетете също - Оставете коледно дърво в мрежата за съхранение?
  • че купувате правилните видове дървета
  • че дървото е възможно най-свежо
  • че дървото е опаковано в мрежа

Не всеки дървесен вид може да се съхранява за същия период от време. Като правило те са най-устойчиви и издръжливи Nordmann ели. При оптимални условия този дървесен вид може лесно да продължи няколко седмици. Сребърната ела и синият смърч също могат да се съхраняват около 2-3 седмици, ако условията са оптимални.

Повечето видове смърч, от друга страна, не са много трайни (с изключение на синия смърч). Ако искате евтино, но трайно дърво, най-добрият залог е бор или дъгласка ела.

Проверете свежестта

Има няколко възможности за това. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да разгледате отблизо дървото, което ще закупите:

  • изрязаната повърхност трябва да е възможно най-лека, в никакъв случай сива или черна
  • Иглите не трябва да се разхлабват нито при щамповане на пода, нито при поглаждане по него
  • слоят баст под кората все още трябва да е леко влажен

Мерки по време на транспортиране и съхранение

Ако искате да транспортирате дървото вкъщи на покрива на колата си, трябва също да го увиете във фолио в допълнение към мрежата. Това предпазва дървото от изсъхване твърде много от вятъра.

Когато го съхранявате у дома, трябва да се уверите, че вашата елха се съхранява на хладно и тъмно място, ако е възможно. Например подходяща е прохладна изба или неотопляем гараж.

Оставете дървото в мрежата, отрежете го дълбоко и го поставете във вода, която постоянно зареждате. Възможно е и съхранение на открито.

Мерки при настройка

Не внасяйте дървото в къщата директно от неотопляемо място. Преди да бъде настроен на стайна температура, той трябва да може да престои около 1-2 дни при около 10 ° C, за да се адаптира.

Трябва да напоявате дървото колкото е възможно повече, докато се поставя. Също така пръскайте клоните ежедневно с вода от пръскачка за вода. По този начин можете да предотвратите иглите.

Съвети и трикове Не е задължително да използвате водни добавки (глицерин, добавки за отрязани цветя или захар) - вашето дърво ще остане свежо също толкова дълго без тези добавки.