Коледно дърво без игли - това работи?

Постоянен досада на коледното дърво са падащите игли, които след това трябва непрекъснато да метете или да почиствате с прахосмукачка. Можете да разберете в нашата статия дали има начин да настроите коледното дърво без голямо море от игли и кои стратегии ще ви помогнат.

Съвети за избягване на игли

Едва ли ще се отлепи напълно, без да падат игли - но можете да избегнете иглирането на дървото до голяма степен, ако обърнете внимание на няколко неща:

  • Прочетете също - коледно дърво: игличките като много специални листа
  • Прочетете също - Оставете коледно дърво в мрежата за съхранение?
  • Прочетете също - Коледно дърво: Как да удължим срока на годност?
  • купете правилното дърво
  • поддържайте дървото влажно
  • не съхранявайте дървото твърде дълго

Изберете правилните дървесни видове

Отделните видове коледни елхи имат доста различни свойства. Това важи и за губещите игли.

Нордмановите ели и благородните ели обикновено имат най-малко игли. Нордмановата ела така или иначе е най-често купуваното дърво в Германия - почти 80% от всички коледни елхи са ели Nordmann.

Ако обаче поставите смърчови дървета (с изключение на синия смърч) в хола си, определено трябва да очаквате огромни загуби на игла. Смърчовете обикновено губят много игли много бързо.

Поддържайте дървото влажно

Когато дървото хвърля игли, то е твърде сухо. Докато дървото изсъхва, все повече игли падат. Колкото по-дълго можете да поддържате дървото влажно, толкова по-малко игли ще ви се налага да метете.

Има няколко точки, които трябва да имате предвид:

  • възрастта (или. датата на отсичане) на дървото
  • вътрешните въздушни условия
  • мястото на инсталиране

Елха, която е поставена точно до нагревателя, естествено изсъхва много бързо. Високите температури в стаята (прегряване) и сухият въздух в стаята също допринасят значително за изсушаването.

Освен това можете да помогнете на дървото да запази влагата си, като поставите багажника във вода и пръскате листата обилно с пулверизатор всеки ден.

Имайте предвид обаче, че някои дървесни видове могат да се държат само за много кратко време - следователно трябва да купувате смърчове малко преди Коледа, тъй като те изсъхват много бързо и след това се нуждаят от огромно количество игли. Когато купувате, уверете се, че дървото е прясно отсечено (можете да разберете по цвета на изрязаната повърхност, то трябва да е възможно най-леко).

Не съхранявайте дървото твърде дълго

Дори при оптимални условия на съхранение, седмиците на съхранение естествено намаляват срока на годност, когато дървото е вдигнато. Затова не купувайте коледното си дърво твърде рано, ако е възможно.

Съвети и трикове Никога не трябва да оставяте саксийните коледни елхи в отопляемо помещение за повече от 10 дни.