Скрийте стойката за коледно дърво - можете да го направите

С украсена с любов коледно дърво, малката декоративна пластмасова поставка обикновено привлича погледите. Прочетете нашата статия за това какво можете да направите, за да скриете оптично стойката и какви творчески възможности има за това.

Проблем със стойката

За да държите дървото сигурно на място, стойката за коледно дърво е от съществено значение. Можете сами да изградите елегантна дървена стойка за коледно дърво, но по отношение на безопасността и стабилността тези конструкции „направи си сам“ са изключително рисковани.

  • Прочетете също - Изградете сами стойка за коледно дърво
  • Прочетете също - Кога да украсите коледното дърво?
  • Прочетете също - Разхлабете стойката за коледно дърво - ето как работи

Така че не остава нищо друго, освен оптично да скриете не особено атрактивната пластмасова стойка за елхата по възможно най-креативния и атрактивен начин.

Най-лесният вариант: декоративни подаръци

Подаръците принадлежат под коледното дърво. Ако подложите кръгло одеяло под стойката за коледно дърво и хитро разпределите подаръците (или декоративните опаковки за подаръци) върху него, често успявате да скриете стойката от погледа и да не помрачите лъскавия вид на елхата.

Друг вариант би бил да изрежете тавана, така че да може да се постави над стойката. Обикновено и това не изглежда добре, а неравностите на тавана след това трябва да бъдат покрити с декоративни подаръци.

Специални одеяла за коледно дърво с различни мотиви и в различни цветове се предлагат в магазините от около 10 EUR. Те се изрязват от едната страна, за да можете да покриете с тях стойката за елхата.

Плетени кошници за щанда на елхата

Друг вариант е да използвате специална плетена кошница. Тези кошници са отворени отгоре и отдолу и са толкова големи, че можете просто да поставите стойката за елхата в тях. След това кошницата покрива грозната стойка за коледно дърво от всички страни.

Такива кошници не са много скъпи - дори кошниците с високо качество обикновено струват само около 25-30 EUR. Благодарение на неутралния си вид, те се съчетават с всякакъв вид декорация на коледни елхи и поради това могат да бъдат използвани повторно всяка година. Следователно те са полезен аксесоар за щанда на коледното дърво.

Съвети и трикове Друг много прост вариант е просто да се накичи парче юта или лен около стойката. Ако това се направи умело, може да изглежда доста привлекателно. Неутралният цвят на тъканта, който се съчетава добре с вида на ела, често води до атрактивна комбинация. След това „шалът от юта“ може просто да се използва повторно всяка година и да се съхранява като аксесоар до стойката за елхата.