Коя алармена система е подходяща за мен??

Въпросът за правилната алармена система създава големи проблеми за много собственици на жилища. Изборът на подходящия от множеството предлагани модели и дизайни е повече от труден. Следващата статия ви дава няколко съвета и съвети.

Планирането е всичко

На първо място, всички рискове за сигурността в и върху къщата и върху имота трябва да бъдат внимателно проучени. Само това отнема много мисли и опит.

  • Прочетете също - има ли смисъл изобщо алармена система? И за кого?
  • Прочетете също - алармени системи: какво се отнася за амортизацията?
  • Прочетете също - Защита от взлом: колко важна е алармената система?
  • Къде могат да се скрият крадците?
  • Къде могат да намерят достъп?
  • Къде може крадец да работи необезпокояван?
  • Как можете да му попречите дори да се доближи до тези области??

Страничните входни врати, светлинните шахти и защитата на гаража също много често се забравят. Но тук са най-застрашените точки, където можете да го направите почти твърде лесно за крадец.

Механична и електронна сигурност

Механичната защита срещу неразрешено влизане винаги е на първо място. Важно е да спрете натрапниците възможно най-дълго. Класът на устойчивост на вратите и прозорците играе решаваща роля за това.

Освен това застрашените зони след това могат да бъдат специално обезопасени - например достъп до задна врата, която е трудно да се обезопаси и да се види отвън.

Колко репортери?

Типът детектори и кои детектори имат смисъл и къде, е резултат от прецизното планиране и анализ на районите, застрашени от безопасност.

Предаване на аларма

Следващият въпрос, който възниква, е какъв тип аларма ще бъде предадена. Трябва ли да се задейства само силна аларма на място или действително извършена операция, за да се хване извършителят, доколкото е възможно?

Съвети и трикове Винаги се уверявайте, например, че нагревателите могат лесно да задействат фалшива аларма от детектори за движение (8,43 евро на Amazon *) и че прозорците не само имат детектор за отваряне (лесно се заобикалят), но също така докладват счупено стъкло. Ако се съмнявате, попитайте съвети, ако не сте сигурни.