Кой цвят трайно остава върху гумата?

Гумата е със своята еластичност взискателен субстрат за боя или покритие. Филмът, който образува твърди бои ще се счупят и разкъсат. Това е трудността на отговорността. Налични в търговската мрежа са някои специални продукти от течна гума до еластични пластмасови покрития към бои.

Цвят или лак трябва да могат да се движат с гумата

Който иска да боядисва гума, се нуждае от еластичен продукт за боя или боядисване, което не се счупва или разкъсва. Има и други външни и механични напрежения като абразия поради допир, влага и влага, слънчева светлина и UV лъчи и температурни колебания

  • Прочетете също - премахнете цвета от реалната гума
  • Също чета - гума трайна и трайна боя
  • Също така четете - гума значително боядисване

Най-сложният тип боядисване е да вулканизирате гумата сами. Това създава "удължение" на повърхността, което, добавяйки цветни частици, също така дава възможност за промяна на цвета. За продукти, които се нанасят плавно и с четка, има подходящи продукти от нишови зони, които обикновено са скъпи. Те също така съдържат съставки, които са вредни за здравето и околната среда, без които необходимите свойства не биха могли да бъдат реализирани. Това силно ограничава използването им в затворени помещения.

Предлагат се следните цветове за боядисване на гума:

  • Течен каучук от синтетичен каучук (предимно бутадиен-стирен)
  • Палто от лодката и корабостроителната индустрия за калници, надуваеми и платноходки
  • Маркираща боя за спортни подове във фитнес зали
  • Еластична течна пластмаса (например на базата на уретан)

Оцветяване на стари автомобилни гуми

Популярен, креативен и широко разпространен градински дизайн може да бъде създаден от стари автомобилни гуми. Тъй като обикновено се използва легнал и неподвижен, "твърди " цветове също могат да се използват тук. Автомобилните гуми, които са поставени здраво и неподвижни като корита за цветя и растения, се боядисват или лакират, както следва:

1. Почистете с ацетон
2. Грунд или грунд (18,50 евро на Amazon *) от масло или шеллак
3. Напръскайте тънко с фасадна боя на акрилна основа в няколко прохода

Съвети и трикове Ако искате да оцветите каучук в черно, можете да работите с цветен восък или флумастери. Черното е много „благодарен“ цвят, за който принципът „много помага много“ обикновено работи добре. Предимството както на методите, така и на средствата е близката до материала връзка на багрилото с гумената повърхност и постоянната възможност за докосване. Недостатъкът е големият разход на време.