Кой цвят е подходящ за боядисване на къщата

По принцип личният вкус е най-важният фактор при избора на цвят. Други външни фактори обаче не винаги улесняват решението. Местоположението, типът на къщата и кварталът влияят еднакво като вида на покрива, вида на прозореца и характера на имота.

Има всеки цвят от фин до интензивен

В днешно време може да се приеме, че почти всеки представим цвят се предлага и като външен цвят на мазилката. Изборът вече не подлежи на никакви технически или търговски ограничения. Още повече, че с изобилието от предложения, личната оценка е най-важна.

  • Прочетете също - боядисване на фасадата - кой цвят е възможен?
  • Прочетете също - боядисване на фасадата веднъж или два пъти?
  • Прочетете още - Боядисване на фасадата и важни неща за сухия сезон

Докато светлите и сдържани цветове като бяло, сиво или бежово отговарят на всеки тип покрив, интензивните цветове са доминиращи. Привличащ вниманието комин в червено или морско синьо може в най-лошия случай да „захапе“ с покрит с глинен цвят плочки. Покривите, покрити със сиво или черно, дори понасят екстравагантни цветове като лилаво, розово или тюркоазено.

Външни влияния

Цветовете, които изглеждат топли за усещането, включват жълти до червени цветови градации. Те включват оранжево и кафяво. Синкавите тонове до зелено се възприемат като студени. Например, докато тюркоазът изглежда студен, буйната, тъмнозелена трева също може да изглежда топла.

Много фактори играят роля при вземането на решение за цвета на фасадата за къщата. Много строители или собственици на жилища преминават през всеки аспект на свой ред. Всяка точка е съчетана с допустими цветове. Ако е необходимо, цветовете се сортират, които не съответстват на отделни външни аспекти.

  • Самостоятелно ли е къщата или в квартал??
  • Какви цветове са съседните къщи?
  • Каква е връзката между затворените повърхности на стените и стъклопакетите?
  • Колко еркери, первази и капандури има къщата?
  • Дали имотът е засаден с високи и големи растения като дървета?
  • От какъв материал и какъв цвят са направени рамките на прозорци и врати?
  • Колко забележима или незабележима трябва да изглежда къщата?

Ако има непосредствена близост до други къщи или ако това е редова къща или къща с две отделни къщи, изборът на цвят трябва да бъде обсъден със съседите. Немалко спорове бяха породени от избора на цвят на фасадата.

Съвети и трикове Някои производители и дилъри предлагат онлайн конфигуратори в Интернет. С този инструмент снимка на вашата собствена къща може да бъде оцветена в цифров вид и визуалният ефект може да бъде оценен.