Кой цвят е подходящ за боядисване на плочки

Както е известно, разкъсването на износени, стари, грозни и немодерни плочки е една от най-скъпите мерки за обновяване. В момента индустрията за боя и лакове е разработила много продукти, с които плочките могат лесно да се боядисват. В допълнение към цветния нюанс, степента на блясък и съвместният ефект също могат лесно да бъдат променени.

Замърсени места, атмосфера и естетика

Особено при ремонта на къща от 60-те години в банята, кухнята и тоалетната често има неописуемо странни плочки. За да създадете привлекателна естетика на помещенията от синьо-зелени и цветни мокри помещения, вече можете да избирате от различни цветове плочки.

  • Прочетете също - Боядисване на плочки: Изчислете разходите
  • Прочетете още - Боядисване на плочки във външни зони, специфично за приложение и устойчиво на атмосферни влияния
  • Прочетете също - Плочки за работилницата

От оборудвана кухня с цвете декор прави самостоятелна селска къща кухня, без да се премахват плочки. Модерният дизайн и интериорният дизайн е щастлив да се откаже от класическия отразяващ блясък на керамични заведения. Тук, цветът на креда може да бъде идеалният избор.

Бои с различни нива на гланц

Специални плочки на повечето производители са водни полиуретанови бои, често разпръскват. Следните три нива на гланц са често срещани:

  • Глаган
  • Копринен гланц
  • Замръзнал

Цветовете на плочките трябва да бъдат нечувствителни към мазнини, сапун, урина, киселинни ресурси и пластификатори от всякакъв вид баня и кухня. Повечето продукти се предлагат като двукомпонентна система. Втвърдител се разбърква в основния цвят директно пред погаждането.

Модерна тенденция тебешир цвят

Външният вид и ефектът на цвета на креда е сравним с лаковете за материята на действието. Въпреки това, креда боя има характерен външен вид, че липсва лак за плочки. Външният вид на помещението се изразява с креда, когато плочките, включително фугите, са напълно лакирани или боядисани. Класът на абразия и коефициентът на приплъзване трябва да бъдат коригирани за подови плочки.

Два метода за приготвяне

За да се гарантира, че цветовете се придържат към плочките, повърхностите могат да бъдат матирани с абразив с размер на зърната от 300 до 400. Като алтернатива някои производители предлагат агент за предварителна обработка, който се нанася върху добре почистените плочки. След време на експозиция, посочено от производителя, агентът се изплаква. След изсъхване можете веднага да започнете да рисувате.

Съвети и трикове Ако боядисвате плочките си в бяло, помислете за възможния ефект на отблясъци. Чисто бялото може бързо да заслепи, когато светлинен източник се отрази. Често почти бялата боя е по-добрият избор.