Кой цвят е подходящ за боядисване на дървена къща

За да рисувате, за да защитите дървена къща възможно най-дълго и привлекателно, е важно да изберете правилния цвят. В интериора особено важни са здравните аспекти. Отвън дървото трябва да бъде защитено от няколко риска. В допълнение към функцията за техническо съхранение, цветът, разбира се, трябва да създаде привлекателен външен вид.

Непрозрачен или прозрачен

При боядисване на дърво върху дървена къща първо се определя целта на картината и подходящите за нея цветове, лакове, глазури или масла. В допълнение към външния или вътрешния слой и хибрида на неразработената покривна рамка възниква въпросът за разликата между лак и глазура.

  • Прочетете също - боядисайте вътрешността на дървена къща с естествени продукти
  • Прочетете също - Коя роля е най-добра за боядисване на дървесен чип?
  • Прочетете също - нарисувайте дълбок грунд върху боя

Глазурата е непрозрачен цвят, който запазва естественото зърно и текстурите на дървото по открит начин. Маслата имат подобна функция. Стъклата могат да повлияят на цветовите тонове и лекотата или тъмнината на дървото чрез смесване на цветни пигменти. Те не могат да обезцветят напълно.

Лаковете се използват за боядисване на греди и дървени повърхности, на които трябва да се придаде изцяло нова "кожа ". В зависимост от цвета си, те образуват непрозрачно покритие при боядисване и могат също така да изсветлят по-тъмни оригинални цветове, например при боядисване на дървени греди в бяло.

Боя отвън

Когато покривът или фасадата на дървена къща са боядисани, глазурата или лакът трябва да предотвратяват овлажняването на валежите, потенциалното заразяване с насекоми, UV светлината и гъбичните нападения като плесен. Външният слой позволява бои и глазури на основата на разтворител:

  • Алкидни смолни бои
  • Дисперсионни бои

Боите и глазурите със защита от петна от дърво съдържат токсични биоциди. Те могат да се използват в най-ниската възможна степен за дървесни видове в нужда. Смърч, бор, лиственица и ела, които не са били предварително обработени, се нуждаят от защита. Като алтернатива на
Чрез боядисване на външните дървени греди, развитието на синьо петно, което образува защитна патина поради атмосферните влияния, също може да бъде разрешено неоцветено.

Боя вътре

За боядисване на вътрешността на дървена къща, освен лакове на основата на ленено масло, препоръчваме лакове на водна основа без разтворители. За да се поддържа приятен климат в помещението и здравето на дървото, трябва да се използват дифузионно отворени продукти.

Съвети и трикове Що се отнася до въпроса колко често трябва да се боядисва дървена къща, мненията се различават. Препоръчваме бояджийска работа на всеки шест до осем години като целева цел.