Какви са недостатъците на сандвич панелите за покрива?

Сандвич панелите са много популярни за дизайн на покриви и стени. Всяка година в Германия се изграждат около 12 милиона квадратни метра сандвич панели. Но какви са недостатъците на сандвич панелите за покрива? Можете да намерите отговора в нашето ръководство.

Какво представляват сандвич панелите?

Сандвич панелите се състоят от два метални покривни слоя, които затварят ядро ​​от пяна. Сърцевината обикновено се състои от полиуретанова пяна (PU пяна) или минерална вата. Предлагат се и сандвич панели от ново поколение с ядро ​​от пяна от полиизоцианурат, елементите с PIR покритие имат дори по-добри стойности на топлоизолация от панелите с други сърцевини. Връзката на устойчивата на срязване сърцевина с покривните слоеве дава на сандхич панелите висока товароносимост с висока степен на твърдост.

  • Прочетете също - защита на гълъбови опашки за покрива
  • Прочетете също - двойни стенни листове за покрива
  • Прочетете още - Покривна конструкция със сандвич панели спестява изолация

Сандвич панелите предлагат и много добри свойства за противопожарна защита:

  • Те показват много малко поведение при пушене
  • Те предотвратяват проблясъци
  • Те предотвратяват разпространението на огъня

Много добрата топлоизолация на обвивката на сградата и евтиният, бърз монтаж правят сандвич панелите идеален строителен материал.

Недостатъци на сандвич панели

Практическите елементи се използват най-често за индустриални сгради, офис сгради и други търговски имоти. Недостатък на сандвич панелите е външният им вид. По-специално горното метално покритие осигури много типичен, индустриален външен вид за твърде дълго - не е задължително мечтата за вашия собствен дом.

Днес има сандвич панели в много елегантен вид, модерните сандвич елементи убеждават с разнообразие от дизайни, цветове и форми. От класическия облик на керемидите до футуристичните форми и цветове, днес практически няма ограничения за въображението.

Друг недостатък на сандвич панелите е понякога лошата звукоизолация. Конструкцията на сандвич панелите улеснява предаването на звука във вътрешността на сградата, така че дъждът, градушката и други шумове могат бързо да станат изтощителни.

Следователно за звукоизолация в покрива трябва да използвате сандвич панели със сърцевина от минерална вата. Порестите, отворени пори материали предотвратяват предаването на звук, докато твърдите пени насърчават това. Минералната вата като стъклена или каменна вата (€ 26,00 на Amazon *) действат като шумопоглъщатели, те изолират много честоти. Звуковите вълни губят енергията, необходима им за разпространение в минералната вата. Вълните се превръщат в топлина. Минералната вата може ефективно да предпазва от шум от дебелина на материала само два сантиметра.