Коя страна на ситопечатната плоча е обърната нагоре?

Решението коя страна на ситопечатната плоча трябва да е обърната нагоре е въпрос на вкус за зоните за зареждане и други частни приложения. Когато се използва на работното място и на обществени места, разпоредбите за безопасност може да изискват грубата страна да бъде обърната нагоре. В повечето случаи това винаги е най-добрият вариант.

Обикновено се предпочита грубата страна

Повечето плочи за ситопечат имат гладка и грапава повърхност. Грапавата страна е гофрирана по време на производството чрез мрежест натиск и по този начин предлага защита от приплъзване. Това свойство е изгодно в почти всички ситуации на използване. Когато хората премахнат последните остатъци от товара от товарната зона, подхлъзването по често влажния или прашен под е по-малко вероятно.

  • Прочетете също - Докосване на плоча за ситопечат
  • Прочетете още - Лепене на ситопечат
  • Прочетете също - Ситопечатната плоча има уникални свойства

Ако плочите за ситопечат се използват на места, по които не се ходи, гофрирането може също да намали плъзгането на товари като кораби и картонени кутии, което, разбира се, все още трябва да бъде обезопасено. В няколко случая поради практически съображения е препоръчително гладката страна да е обърната нагоре:

  • По декоративни причини повърхността трябва да бъде боядисана гладка
  • Натоварват се предимно насипни товари, които се разтоварват чрез накланяне на товарната зона. Чакъл, пясък и субстрат се плъзгат по-добре и по-пълно на гладка повърхност.

Ако плочата за ситопечат в ремаркето бъде подновена, тя може лесно да бъде поставена завъртяна от двете страни. Когато купувате, преди да смените плочата за ситопечат, трябва само да се уверите, че всъщност сте закупили продукт с две различни странични текстури. Продават се плочи за ситопечат, направени от гладки от двете страни.

Изключения поради законови разпоредби

В някои области на приложение, особено в работната зона, се предписват разпоредби за противоплъзгане и стабилност, най-вече от съответната професионална асоциация. Особено на открито, влажните и мокри повърхности, като стълбите на сградата и етажите на сцената, трябва да предлагат устойчивост на плъзгане.

Когато конструкция със ситопечатни плочи, по които се ходи, трябва да бъде одобрена и одобрена, почти винаги се изисква грапава повърхност. Търговските асоциации формулират изискването в стила на: Подовите настилки трябва да бъдат защитени срещу подхлъзване.

Съвети и трикове Ниша за изгодното използване на гладката страна може да бъде осигурена от щандове за животни. Добавянето на ситопечатен под към хамстер или кокошарник може да улесни почистването.