Какви са предимствата на трапецовиден лист, изработен от алуминий?

Трапецовидната ламарина е рентабилна алтернатива на покрива; стените също могат да бъдат облицовани с него. Предлага се в много цветове по RAL, като обработени ламарина и алуминий се предлагат като материали. Този лек материал има предимства при покрива?

Разнообразна ламарина

Трапецовидният алуминиев лист се използва в търговски и частни строителни проекти и може да се монтира по различни начини. Алуминиевите листове се предлагат в различни дебелини и се закрепват съответно като облицовка на стени или тавани.

  • Прочетете също - покривните панели от алуминий са най-евтиният метал
  • Прочетете също - цени за трапецовидни алуминиеви листове
  • Прочетете още - Покрив от трапецовидна ламарина

Трапецовидните алуминиеви листове се предлагат в мазилки, пластмасово покритие или ярко валцувани конструкции. При поискване можете да получите и листове с антикондензатно покритие.

Технически стойности

За клиента техническите параметри на видовете трапецовидни листове са определящи. Таблиците за натоварване на производителя предоставят необходимата информация. В комбинация с кислород алуминият образува оксиден слой, който предпазва голия материал от въздействието на атмосферните влияния. Това може да доведе до промени в цвета и блясъка.

Трябва да се използват ръкавици, когато се обработва гол алуминий, в противен случай пръстовите отпечатъци ще оставят следи върху материала.

Трапецовиден лист от алуминий

  • се характеризира със своята форма
  • предлага здравина и стабилност на размерите
  • е подходящ за бърз монтаж на относително равни повърхности
  • е гъвкав и евтин

Алуминият обикновено е по-добър от ламарината, защото не може да ръждясва. Но може да корозира и винаги трябва да бъде покрит със защитен слой. Поради понякога лошата адхезия на това покритие, то е по-малко устойчиво от поцинкованите профилирани листове.

Алуминият също се разширява, когато е топъл. Силно завитите плочи са изложени на големи сили, така че винтовете могат да се разхлабят или разкъсат при буря.

Могат да се искат цените за алуминиеви трапецовидни листове

Алуминиевите трапецовидни профили са на цена около 5 евро на квадратен метър. В зависимост от дебелината и вида на профила са възможни цени до 24 евро.

  • трапецовиден лист 24-продажба.de предлага покрити чаршафи, цените се предлагат при поискване.
  • при о-метал.com има трапецовидни листове в много цветове и размери, може да се поискат цени.
  • маркс трапецовидни листове.de доставя листовете с различни качества и в специални форми.
Съвети и трикове Поради своите свойства, трапецовидните алуминиеви листове се използват идеално в интериорното строителство, особено в конюшните. Те са леки и устойчиви на химични реакции с амоняк.