Кой цвят на стената е най-подходящ за бели мебели?

Белите мебели изглеждат особено елегантни и внасят особена свежест в стаята. Но в следващия момент възниква въпросът в кой цвят трябва да бъдат боядисани стените, така че новото обзавеждане наистина да дойде на себе си. Когато избирате цвета на стената, това зависи както винаги от визуалното впечатление, което искате да постигнете.

Бели мебели и бели стени: възможно ли е??

Разбира се, можете да комбинирате белите си мебели с бели стени, но не забравяйте да използвате различни визуални акценти, така че всичко да не се размие в бяла „еднородност“: Закачете цветни картини и поставете цветни възглавници на дивана.

  • Прочетете също - Кой цвят на стената е най-подходящ за сивите мебели?
  • Прочетете също - Кой цвят на стената е най-подходящ за тъмни мебели?
  • Прочетете също - Фън Шуй: Кой цвят на стената е най-подходящ за спалнята?

Дървото и бялото също създават перфектен дует: Какво ще кажете за комбиниране на белите мебели и белите стени с някои дървени аксесоари, като например дървена стена, дървена маса или дървени декорации по стените? Това внася топлина в стаята!

Цветни стени и бели мебели: кои тонове вървят най-добре?

Ако предпочитате да нямате бели стени с вашите бели мебели, тогава вече имате избор между фин и смел слой боя. Може би ще се интересувате от следните цветове на стените от нашия преглед, които бихме искали да представим по двойки по фин и мощен начин:

фина стенна живопис, контрастираща стенна живопис
камъче сиво антрацит
чапла сиво синьо-сиво
охра кафяво шоколадово кафяво
бежово кожа кафяво
светло зелено тюркоаз
Светло синьо лазурен
светло жълто слънчево жълто
светло розово розово

Който и тон да изберете: Уверете се, че няма зрителни смущения. Винаги оставайте на линия по отношение на цвета, следвайте предварително дефинирана червена нишка: Ето как определено ще успеете да проектирате стаята!

Наистина крещящо: цвят на стената черен с бели мебели

По принцип черното и бялото винаги вървят добре заедно. Но не само създавате много остър контраст, но и отнемате много светлина от стаята!

Използвайте черно доста предпазливо, например само на стената зад белия диван, докато останалите повърхности остават бели или светло сиви. Уверете се също, че останалата част от декорацията внася малко разнообразие в играта.

Съвети и трикове Първо нарисувайте избраната боя за стена върху по-голяма тестова площ, например върху дървена дъска или голямо парче картон. Поставете пробата си в стаята и я оставете да потъне за известно време, преди да вземете окончателно решение.