Кой почистващ препарат за канализация наистина помага?

След като канализацията е запушена, обикновено е необходима помощ бързо. Едва ли има нещо по-неприятно, отколкото когато мръсните отпадъчни води вече не се оттичат. Но кой почистващ препарат за канализация всъщност е най-добрият?

Какви опции има, за да се изчистят отново запушванията?

Наистина има достатъчно помощни средства, които работят горе-долу добре. Отново и отново възниква въпросът кой кога е най-подходящ за почистване на канализацията. Например кога е механично почистване на тръби или. Почистването на канализацията е полезно или кога трябва да се използват химически почистващи препарати за дренаж или домакински средства?? По принцип става въпрос за използване на правилния продукт за съответната цел за почистване на тръби или канали. Добрата новина тук е, че химически или агресивни вредни почистващи препарати за дренаж се нуждаят или трябва да се използват в много малко случаи.

  • Прочетете също - Направете свой собствен препарат за почистване на канализацията
  • Прочетете също - Канализацията е запушена: помага на Cola?
  • Прочетете също - Използвайте хлорен почистващ препарат в канализацията или по-скоро домашни средства?

Кои почистващи препарати могат да се използват и кога

В зависимост от ситуацията се използват различни помощни средства за справяне с блокирания дренаж. Ето няколко примера за често срещани ситуации и възможни решения:

  • Извадете и почистете добре сифона върху мивка или кухненска мивка
  • почистването на канализацията с домашни средства за запушен канал в душ кабина или вана
  • използването на смукателен звънец в случай на запушен дренаж в тоалетната
  • използването на спирала за почистване на тръби в случай на запушвания, които са много дълбоко в дренажната тръба, например в случай на дренаж на тоалетната

Имайте предвид, че това са само примери за ежедневни ситуации. Разбира се, можете да използвате и вендуза в запушен канал в душ кабина или вана.

Доказани домашни средства вместо химически почистващи препарати

В повечето случаи не е необходимо да използвате химически почистващ препарат за дренаж или почистващ препарат за тръби. Ако, например, канализацията във вана или душ-тавата е запушена, често е достатъчно да отстраните ръчно замърсяванията от горната част на канализацията, като коса или друга мръсотия, и да почистите канализацията с бакпулвер и оцет, ако необходимо. И тук смукателният звънец може да помогне за разхлабване на запушването и да позволи на водата да се оттича правилно. Ако става дума за изтичане от мивка или мивка, почистването на сифона е доказало своята стойност и в повечето случаи може да се отстрани без проблеми. Тук също не са необходими химически почистващи препарати за отстраняване на запушванията или замърсяванията.