Кой диаметър за водосточната тръба?

Диаметърът на подходящата водосточна тръба зависи от размера на покрива и диаметъра на съответния избран улей. Изпускателната тръба може да бъде избрана по-тънка, ако водата се оттича едновременно в двата края на дъждовния улей.

Кой водопровод за кой размер на покрива?

Всички стойности са само приблизителни. Ако имате съмнения дали водосточната тръба е наистина достатъчно голяма, просто вземете следващата по-голяма тръба. Тук няма недостатъци, ако се използва твърде голяма тръба.

  • Прочетете също - Уловител на листа за водосточната тръба намалява усилията за почистване
  • Прочетете също - водосточната тръба осигурява оттичането на дъждовната вода
  • Също така прочетете - най-важният спътник на канавката: десния тръбна тръба

Покривната повърхност, която може да бъде дехидратирана със съответната тръба за капка, се удвоява съответно при използване на две тръби. Така че трябва да предпочитате да бъдете инсталирани от оптични аспекти на тесните тънки улуци и понижения, тя трябва да съответства на повече излитания.

  • Диаметър 60 mm - до 25 квадратни метра размер на покрива
  • Диаметър 80 mm - до 50 квадратни метра размер на покрива
  • 100 милиметра с диаметър - до 100 квадратни метра размер на покрива
  • 100/120 милиметрови диаметър - до 160 квадратни метра размер на покрива

Квадратни тръби могат да се настанят повече

Подобно на улуците с форма на кутия, съотношението на запис в квадратните тръби е малко по-високо. Така че, ако сте на горната граница на покривната площ и не искате да прикачите втора тръба, квадратна тръба е възможна.

Квадратната тръба ще може да побере десет до 15 процента повече вода от кръглата. За съжаление квадратните водосточни тръби са малко по-скъпи и не се предлагат във всеки магазин за хардуер. Така че трябва да претеглите усилията и допълнителните разходи спрямо инсталирането на втора тръба.

Съвети и трикове Трябва да инсталирате обърната тръба или инспекционен отвор в долната част на всяка тръба. Можете просто да натиснете тръбата по-късно и да премахнете листа, малки клонки и стари птичи гнезда.

Въпреки че тези варианти струват малко повече, след като изровите извиването на водосточната тръба, за да премахнете запушвания, със сигурност ще се дразните, че сте се отказали от този малък финансов разход.