Коя вътрешна мазилка е най-добрата?

Има многобройни видове вътрешни мазилки, с които можете да придадете на стените си модерен вид. Но кой е най-добрият? Ще ви информираме кои видове мазилки има и техните предимства и свойства.

Какви видове вътрешна мазилка са най-популярни?

Вътрешната мазилка стана модерна като заместител на тапета. Подходящ интериорен материал за мазилка придава на вашите стени много индивидуален вид. За тази цел най-често се използват тези видове вътрешна мазилка.

  • Прочетете също - занаятчии цени за вътрешна мазилка
  • Прочетете също - вътрешна мазилка с влагорегулиращи свойства
  • Прочетете също - вътрешни разлики в мазилката

Гипсова мазилка

Гипсовата мазилка най-често се използва като вътрешна мазилка за еднофамилни и многофамилни къщи. Тази мазилка е много фина, лесна за проектиране и осигурява не дразнещ климат. Той също така служи като субстрат за тапет или боя. Гипсовата мазилка е огнезащитна и предлага добра противопожарна защита.

Гипсово-варова мазилка

Използва се най-вече като основна мазилка върху зидария или бетон и се заглажда с довършителна мазилка или шпатула. Можете да го купите и като смес за сплъстяване или изглаждане. Не е подходящ за мокри помещения.

Варова мазилка

Варовата мазилка е чисто минерална и алкална мазилка, която регулира климата в стаята. Тъй като абсорбира влагата и също така я отделя отново, тя е особено добра за предотвратяване образуването на мухъл. Гладкото покритие създава елегантен външен вид със структурирана повърхност и специална атмосфера.

Вароциментова мазилка

Използва се главно във влажни помещения, защото има водоотблъскващи свойства. Той е издръжлив и еластичен и също често се използва на открито.

Глинена мазилка

Глинената мазилка създава особено добър вътрешен климат. Това е най-меката мазилка в нашето сравнение, но това също я прави по-уязвима. Особено почистените ръбове изискват защита на ръбовете или трябва да бъдат закръглени.

Свойства с един поглед

Вид мазилка Област на приложение, подходяща за: Предимства Недостатъци
Гипсова мазилка Вътре Стена и таван Регулиране на влагата, добър вътрешен климат, евтин, забавящ горенето не водоотблъскващ
Гипсово-варова мазилка Вътре Стена и таван Регулиране на климата, добър вътрешен климат не за мокри помещения
Варова мазилка Вътре Стена и таван силно отворен за дифузия, много добър климат в помещението, устойчив на плесени скъпо
Вароциментова мазилка Вътре, отвън, зони на цокъл Стена и таван висока механична якост, водоотблъскващ, отворен за дифузия не
Глинена мазилка Вътре Стена и таван Повърхност за много покрития, топлоизолационна, подходяща за страдащи от алергия скъпи, водоразтворими
Съвети и трикове Всяка мазилка има определени свойства, които трябва да отговарят на вашите стаи. Затова изберете вашата интериорна мазилка според желаните изисквания.