Коя къща е по-добра - сглобяема къща или масивна къща?

Ако искате да построите къща, в самото начало възниква въпросът: сглобяема или масивна къща? Тъй като и двата метода на строителство имат своите индивидуални предимства и недостатъци. В тази статия представяме съответните силни и слаби страни, за да можете да идентифицирате вашите лични фаворити.

Солидната къща - къде може да вкара?

В крайна сметка добри 80% от днешните строители избират масивния вариант. Трябва да има причина или по-скоро няколко причини: Няма каталог за солидна къща, поради което можете да превърнете почти всички желания в реалност с вашия архитект. Друго решаващо предимство е по-високото запазване на стойността в сравнение със сглобяемите къщи - след 40 години ще получите поне 10% повече.

  • Прочетете също - Голяма къща си струва сглобяема къща?
  • Прочетете също - Единичната къща - полезна като сглобяема къща?
  • Прочетете също - Използвайте идеално двуетажната сглобяема къща

Твърдите материали на тази конструкция също така гарантират, че звукоизолационните свойства, особено при ритане, са несравними. Тъй като предимно не само външните стени, но и всички стени са здрави, съхранението на топлина в помещенията е по-добро, отколкото в сглобяемите сгради. Противопожарната защита също е примерна: твърдите материали като бетон или твърда тухла са незапалими.

Недостатъците на солидното строителство са, от една страна, дългото строително време от осем месеца средно, а от друга страна, обикновено по-високата цена, при което съвременните сглобяеми къщи също могат да бъдат наистина скъпи.

И сглобяемата къща?

В допълнение към краткото време за строителство от само няколко дни и обикновено по-ниската цена, сглобяемото строителство има и друго решаващо предимство: Имате едно лице за контакт по всички въпроси, свързани с вашата къща, а именно вашата фирма за сглобяеми къщи. Не е нужно да поддържате връзка с многобройни, разнообразни строителни компании.

Освен това често може да се разглежда предварително - като модел къща. Сградата е напълно устойчива на атмосферни влияния и „изцяло на парче“, което обикновено причинява по-малко проблеми от масивните къщи.

Недостатъците са по-голямата загуба на стойност, често по-лошата звукоизолация и най-вече ограничените възможности за дизайн. Защото, ако искате да направите реални икономии на сглобяеми сгради, трябва да изберете от каталога.

Заключение - какво е правилно за мен?

Във всеки случай трябва да решите кой метод на строителство е по-подходящ за вас. Наблегнете повече на дълголетието и шумоизолацията или на по-краткото време на строителството и по-ниската цена?

Съвети и трикове Ако имате нужда от помощ при решението си, независим съветник, например консултантски център за потребители, може да ви помогне.