Коя вода е най-здравословна??

Мненията за това коя вода всъщност е най-полезна за човешкото тяло варират значително. В много случаи за чисто търговски интереси се рекламира "по-добра" вода, алтернативно устройства за "подобряване на водата". Голяма част от рекламата не отговаря на фактите. Прочетете тук коя вода всъщност е най-здравословна за нашето тяло.

Бутилки с вода

Само в Германия всяка година се използват над 10 милиарда литра бутилирана вода. За да се поддържат високи продажби, се създава подсъзнателното впечатление, че е „по-здравословно“ от чешмяната вода. Бутилираната вода обаче е предмет на същите разпоредби на Наредбата за питейната вода като водата от чешмата - ако това е трапезна вода.

  • Прочетете също - Добра вода - Коя вода е най-добра за здравето?
  • Прочетете също - Откъде идва нашата питейна вода??
  • Прочетете също - Питейна вода

Но има катастрофално екологично равновесие. Няма по-голям ефект върху здравето за тялото.

За разлика от тях, лечебната вода се счита за лекарствен продукт. Той е обект на по-строги разпоредби и е по-задълбочено тестван от чешмяна и трапезна вода. Може да се използва като действително средство за лечение на много заболявания.

Според Закона за лекарствата обаче той е подходящ и за продължителна консумация. Поради високата минерализация е препоръчително да променяте марката от време на време, за да осигурите балансиран прием на минерали. Лечебната вода може да носи името само ако идва от проверен източник.

Изкуствено модифицирана вода

Докато мнозина се кълнат в пиене на дестилирана вода, други предпочитат така наречената "алкално активирана вода".

Пиенето на дестилирана вода, осмоза и други видове вода с висока чистота обаче може да бъде вредно за здравето, тъй като е променило значително химичните свойства и вече няма никаква минерализация. Предназначен е за техническата област, но не и за здравеопазването.

Базовата вода също съдържа неестествена минерализация, която е изкуствено променена. Ефектите върху организма могат да се различават в зависимост от човека, но в много случаи има свръхпроизводство на стомашна киселина с произтичащите от това разстройства и заболявания (киселини в стомаха, киселинни язви, киселинна регургитация).

В случай на езотерично променена вода (левитация, информация, каменна вода), обикновено не се правят химически промени. Ако изходната вода е подходящо чиста, няма отрицателни последици.

Съвети и трикове Всеки, който иска да пие вода с висока степен на чистота, е най-добре снабден с лечебна вода.