Когато мазнината капе от аспиратора

Разбира се, мазнината не трябва да капе от аспиратора. Освен грозните следи от мазнини по печката и стените, това може да е и индикация за сериозен дефект в системата. Нека да разгледаме възможните причини и подходящите мерки.

Каква може да е причината за изтичането на грес от аспиратора?

Възможните причини за абсорбиращата мазнина качулка могат да бъдат относително ясни или малко по-сложни. За да си спестите ненужни детективски и строителни работи, първо трябва да изключите несложните възможности. Тъй като сте отбелязали проблема сравнително бързо, ако той се дължи само на следните причини:

  • Прочетете също - Обезмаслете абсорбатора
  • Прочетете също - Как можете да направите аспиратора по-тих
  • Прочетете също - аспираторът може да се почисти лесно със сода
  • Филтърът за мазнини е блокиран
  • Вътрешният корпус трябва да се почисти

Когато мастният филтър е просто наситен, можете да си въздъхнете с облекчение. В този случай всичко, което трябва да направите, е да го почистите. Това обикновено може да се направи много лесно в съдомиялната машина, но може и ръчно с топла сапунена вода и четка за съдове. Ако мазнината вече е изтекла от качулката, замърсяването на мазнините може вече да е напреднало - може да се наложи да работите с по-силен разтворител на мазнини или няколко накисвания в гореща сода за хляб.

Също така трябва редовно да почиствате вътрешността на корпуса от мазнини. Това е така, защото тук също могат да възникнат натрупвания, които след това се оттичат по време на работа.

Решаването на проблеми става по-трудно, ако има дефект в системата. Правилното функциониране на системата може да бъде нарушено по различни причини, което от своя страна води до недостатъчно засмукване на мазната пара. Тук е възможно следното:

  • Дефектен изпускателен маркуч
  • Затягаща изпускателна решетка
  • Нарушение на смукателния двигател или турбината

Ако маркучът за отработен въздух е прегънат или повреден, вие също ще забележите това от ограничено подаване. Затягането на ламелите върху решетката на отработения въздух или препятствието на турбината или смукателния двигател от чуждо тяло или решетка също може значително да наруши всмукването и абсорбирането на мазнините. Проверете тези компоненти, отстранете уврежданията или заменете частите.

Твърде мазен стил на готвене?

И накрая, помислете дали проблемът е просто във вашия стил на готвене. С много мазни навици за готвене можете просто да затрупате една по-стара и / или по-малко мощна аспиратор. Тук имате две възможности: или адаптирате хранителните си навици (което със сигурност не вреди на здравето ви), или сменяте качулката с по-мощен модел.