Когато дренажът смърди, когато времето се промени

Има изобилие от изпитани средства за вонящи канализации и със сигурност има точно толкова причини за тях. Но какво да направя, ако канализацията смърди основно, когато времето се промени? Точно тогава често се появяват неприятни миризми.

Лошите миризми възникват особено когато времето се промени

Отпадъчните води трябва да изминат много дълъг път, преди да попаднат в канализационната система и да могат да бъдат изхвърлени в пречиствателната станция. Разбира се, в подземните системи има и много лоши миризми, тъй като по-голямата част от замърсяването във водата се причинява от органични вещества. Полученото разлагане от бактериите създава много неприятна миризма, а понякога и отровни газове. Обикновено няма да забележите нищо, тъй като има достатъчно S-образни тръби и сифони, монтирани под мивки, душове и вани в къщата, в които водата стои и по този начин осигурява капана за миризма. Въпреки това могат да възникнат проблеми с този тип избягване на миризми, особено когато времето се промени.

  • Прочетете също - Ако източването в душа смърди
  • Прочетете още - Отводняването на душа смърди в ново строителство
  • Прочетете също - Какво да правите, ако канализацията в кухнята смърди

Колко неприятни миризми могат да възникнат, когато е на път да вали

Обикновено няма да сте наясно с неприятните миризми, които се появяват в канализацията или дренажната система във вашия дом. Такъв е и случаят, когато е обявен дъжд или когато първият дъжд вече вали. Ако има неприятни миризми, това може да има следните причини, например:

  • Дефекти в засегнатите водосточни тръби
  • вече не функционират правилно капани за миризми
  • недостатъчно функциониращ отвор за тръба

Защо газовете се появяват особено при промяна на времето

Обяснението е относително просто. Обикновено газовете са в канализационната система и остават там. Когато обаче започне да вали (особено при много силен дъжд), дъждовната вода по естествен път също попада в улуците и по този начин в канализационната система или. в канализацията. Въздухът, присъстващ в това, сега се издига и в идеалния случай достига въздуха през отворите на канали, поради което лошите миризми се появяват главно и в близост до капака на язката. Тези миризми могат да възникнат и когато въздушното налягане спадне. Това обикновено се случва, когато времето е на път да се промени, поради което се появяват повечето неприятни миризми.

Когато миризмите попаднат вътре в сградата

Трябва да има някаква връзка, за да могат тези неприятни миризми да влязат вътре в сградата. Такъв може да бъде случаят например с дефектни канализационни системи.