Ако душът на нивото на пода тече

Ниво на земята или. Душовете на нивото на пода са много практично нещо, тъй като позволяват душ без бариери. Обаче става трудно, когато такъв душ на пода изтича. За съжаление по време на инсталацията нещата често се вършеха погрешно.

Възможни причини, ако душът на нивото на пода тече

Първият въпрос, разбира се, е дали душът на нивото на пода винаги изтича, когато някъде има вода. Също така може да има и други причини, ако водата вече не се оттича правилно и в резултат стои на земята. За да може душът на пода да функционира правилно, трябва да бъдат изпълнени редица изисквания. Възможните причини за течове могат да бъдат следните:

  • Прочетете също - Душ на нивото на пода: твърде малък наклон
  • Прочетете също - Преоборудване на душ на нивото на пода
  • Прочетете също - Инсталиране на душ на пода в замазката
  • душ с твърде ниска монтажна височина
  • Съединенията като слаби места в душа
  • твърде малък наклон към дренажа
  • дефектен или повреден печат
  • липсващ абзац при прехода към други стаи

Относно отделните причини

Често нещо вече е било направено погрешно при монтажа на душа, например ако височината на монтаж между подовото покритие на банята и поддържащата повърхност отдолу е твърде ниска. Твърде ниската височина на инсталацията затруднява инсталирането. Освен това може да се случи, че водата вече не се оттича правилно поради недостатъчен или никакъв наклон. Ако няма достатъчно наклон към канализацията, в резултат на това ще видите локви в банята, тъй като водата вече не се оттича напълно. За съжаление тук обикновено трябва да се извърши обширна преработка, за да се отстрани проблемът.

Не винаги трябва да са строителни дефекти

Разбира се, строителни дефекти не трябва да присъстват, ако водата вече не се оттича правилно. Най-простата причина е, че канализацията вече е запушена и космите, мръсотията и други остатъци пречат на правилното и достатъчно бързо оттичане на канализацията. Затова винаги се уверете, че има безплатен дренаж, така че водата да не стои дълго време под душа и да има течове. Те могат да бъдат резултат и от неадекватни уплътнения в различни точки, например при преходите от душ кабината към стените или към пода. Ако това е душ на пода с плочки, фугите също образуват слаби места. Освен това душът трябва да бъде адекватно затворен, за да се предотврати проникването на влага в зидарията.