Когато аспираторът дрънка

Постоянното нервно тракане за съжаление не е необичайно при някои системи на аспираторите - системите за отработен въздух с гладко работещи изходни ламели и пасивна клапа с обратен поток са доста податливи на това при определени вятърни условия. За щастие проблемът може да бъде отстранен с мярка за модернизация.

Клапан за обратен поток

Ако аспираторът ви дрънка, това най-вероятно се дължи на капака за обратен поток, който е интегриран в много стенни кутии. Разбира се, тази клапа има своята екзистенциална функция - намалява обратните потоци в отработения въздуховод и образуването на конденз. Това увеличава ефективността на системата.

  • Прочетете също - обезмасляване на аспиратора
  • Прочетете също - монтаж на аутсор
  • Също прочетете - ако аспираторът вибрира

Поръчката седи косото в кутиите за стени и се държи в пасивни варианти, използвайки тегло или пружина. Ако вентилацията на аспиратора е включена, полученият въздушен поток избутва капачката и вълната може да тече навън.

За шумния нервен трион, обратният поток понякога е, когато се дава следната ситуация:

  • По-голяма намотка от посоката на стената
  • По-високо налягане на въздуха на открито
  • Аспираторният капак е изключен

Ако тези фактори се съберат, следното се случва: пружината или теглото, с която се държи задният поток, спира налягането на въздуха и движението на въздуха вече не стои и клапите се повдигат. Това намалява свръхналягането вътре в канала или. на къщата. Пролетта или. Тогава теглото отново е достатъчно скоро, за да дръпне клапата надолу. След това отново се натрупва натиск отвън и играта започва отначало. Резултатът: досадно тракане.

Какво можете да направите, ако аспираторът дрънка??

Клапата за обратен поток в кутията на стената не трябва да се освобождава. Разбира се, за да запази своята функция, той не може да бъде фиксиран в положение, което да предотврати тракането.

Движението им обаче може да се контролира целенасочено. Вместо пасивния метод, използващ въздушния поток, той може да се управлява и по електронен път. Той е свързан към аспиратора чрез кабел и след това се повдига от двигателя, когато устройството е включено. По този начин клапата само се издига и пада, както трябва, по напълно контролиран начин.

Разбира се, преоборудването изисква известни усилия: като правило цялата кутия за стена трябва да бъде заменена за вариант с електронно задвижващо устройство. Качулката също трябва да е съвместима с електрическото задвижване.