Ако душът не оказва никакво налягане с гореща вода

Хубавият топъл душ може да бъде объркан, когато не остане налягане с гореща вода. Дали е само захранването с топла вода в къщата или е по-голям (и по-скъп) дефект?

Това влияе само на доставката на топла вода?

Първо трябва да определите дали проблемът засяга само доставката на гореща вода или цялото водоснабдяване. Например, можете да определите това, като изберете скоростта на потока за студена вода и гореща вода поотделно, например с малка кофа, като се движите при първа студена вода и след това топла вода в рамките на определено време и сравнете скоростта на потока директно един на друг. Тук има ясна разлика или сте забелязали това в ежедневната употреба на душа, тя е изключително на доставката на гореща вода, която трябва да погледнете по-отблизо.

  • Също така четете - мозаечни плочки за душ и пода
  • Също така четете - душ плъзгаща врата
  • Също така четете - инсталирайте дренаж за душ за душ

Ако се занимава само горещата вода

Много често става въпрос за централни водоснабдявания, които се използват в къщите. Има различни опции или. възможни причини за загуба на налягане и по този начин значително по-малко количество вода за топлата вода, като например следното:

  • калциран или. водопроводни тръби, запушени с мръсотия
  • евентуално повредена тръба и теч на вода
  • топла вода, която вече не функционира правилно

Ако линията е запушена, ръжда, вар и други чужди тела може да са се утаили във водния филтър и да възпрепятстват потока на водата. Течът също може да бъде причина за загуба на налягане в тръбата за гореща вода. Ако е така, бихте могли да откриете, че някъде тече вода.

Ако отоплението на водата вече не работи правилно

Горивата се загряват в централна отоплителна система и с тяхна помощ определени количества вода се загряват в топлообменник. Става въпрос за количества вода, временно съхранявани в резервоар, които се подават към потребителите с водни помпи. Във всички тези точки трябва да се гарантира приблизително еднакъв натиск. Въпреки това, някои от тези компоненти, като клапани, регулатори или водопроводи, могат да бъдат повредени от варовик или ръжда. Това е проблем, който трябва да бъде точно идентифициран и може да се наложи пробна подмяна на различни компоненти. Тази работа обаче трябва да се извършва най-добре от специализирана компания, тъй като са необходими интервенции в водоснабдяването с топла вода.