когато стъклопанената през топлина

През прозореца не само преминава през летящи футболни топки или разрушаване на разкъсване. Тя може да бъде разкъсана от нищо и без очевидни механични ефекти наведнъж. Как може да бъде това? Най-често се отоплява причината.

Как прозорецът може да се разкъсва през топлина

Когато измиването на прозореца е разкъсано без външно насилие, обикновено е физически сили, които са сложили чашата твърде много под напрежение. Суспендирани в дограма и местните околни обстоятелства, изложени, материалът понякога има много, за да понесе. Липсата на флъш в гънките и ургалните уплътнения може да причини чувствителност към напрежение. Най-често срещаните са температури в крайна сметка отговорни за внезапните пукнатини. В това отношение са критични ситуации:

  • Също прочетете - ако прозорецът е разкъсан
  • Също така четете - как да премахнете през прозореца
  • Също така прочетете - това е как да инсталирате прозорец
  • Постоянна слънчева светлина и / или други силни източници на топлина
  • Едновременни хладилни източници
  • Частични нюанси
  • Оцветени или нарязани с фолио

Тъй като стъклото на топлина се движи лошо, леко се изправете в него. Ако не е достатъчно защитено, термичните напрежения могат да станат толкова големи, че стъклените скокове. Особено проблематично е топлината във връзка със студ.

За външни прозорци, които са изложени на тежка слънчева радиация, много топлина в материала може да се съхранява. Стъклата, покрити с оттенък или отразяващ филм, за да ги предпазят от слънцето, са особено изложени на риск от счупване. Това увеличава ефекта на акумулиране на топлина. Местните температурни разлики могат да увеличат риска от счупване. Постоянно и едностранно засенчване или дори активно охлаждане (напр.Б. поради климатизация) създават силни термични напрежения.

Какво да направите, ако стъклото на прозореца е скъсано?

Съгласно обясненията по-горе, разбира се, можете да предотвратите счупването на стъклото на прозореца поради топлина. Но ако стъклото вече е напукано, въпросът дали да го замените изцяло или изцяло. От една страна, това зависи от това дали прозорецът е по-стар модел и така или иначе вече не може да бъде в експлоатация дълго. От друга страна, видът на остъкляването до голяма степен определя дали можете сами да замените стъклото на прозореца по икономичен начин. Това всъщност е възможно само с по-стари единични стъкла.

Що се отнася до цената на живот под наем, трябва да се погрижите за заместването на диска като самия наемател. Да направим самоприемането на разходите, те обикновено идват само когато са завършили застраховка за стъкло. Застраховката за домакинство обикновено не е достатъчна.