Ако климатикът капе

Ако вашият климатик тече, обикновено се изискват действия. Причините за това могат да бъдат няколко, понякога повече, а понякога и по-малко сериозни. Но капенето никога не е незначителна тривиалност. Ще ви запознаем с често срещаните причини и съответните мерки за отстраняване.

Възможни причини за това, ако климатикът тече

Всички видове климатични системи за частни къщи или апартаменти могат да започнат да капят в даден момент. А причините винаги могат да бъдат свързани с повече или по-малко работа и разходи. Възможно е следното:

  • Прочетете също - Как да запечатате прозореца за климатик
  • Прочетете още - Правене на дупка в прозореца за климатика
  • Прочетете също - Изградете сами уплътнение на прозореца за климатика
  • Тава за капки за кондензна вода (за мобилни климатични системи) пълна
  • Уплътнението на маркуча за кондензна вода е дефектно
  • Неправилен ход на маркуча за кондензна вода
  • теч

1. Тава за капене пълна

Ако работите с мобилна климатична система, кондензната вода, която се образува по време на процеса на охлаждане, трябва да се източи. При много модели това може да стане или чрез тава за отцеждане, или отводнителен маркуч. Първият вариант изисква купата да се изпразва редовно - и това може да се наложи повече от веднъж на ден в горещите дни, когато системата работи по-дълго.

Повечето системи имат и вграден датчик за нивото на водата и дават сигнал за изпразване, когато тавата за капково масло е пълна. Ако не успеете да го направите, кондензът ще стане пренаситен и системата ще капе. Проблемът обикновено се решава чрез изпразване на купата.

2. Дефект на уплътнението на маркуча

Друг проблем, който може да бъде решен сравнително добре, може да бъде дефектно уплътнение в маркуча за кондензна вода. В дългосрочен план уплътнението може да се счупи или да стане материал. В този случай водата изтича в апартамента. За да разрешите проблема, трябва само да смените уплътнението.

3. Неправилен ход на маркуча за кондензна вода

Честа причина за образуването на капки върху маркуча или върху вътрешното тяло на разделена климатична система може да бъде неправилно направен маркуч за конденз. При полагането трябва да се обърне внимание на няколко неща. Това включва:

  • Курсът трябва да бъде непрекъснато наклонен
  • Не трябва да има пречупвания

Затова проверете никъде маркучът да няма възходящ участък или извивка. Често проблемът може да бъде отстранен чрез съответно регулиране на подравняването.

4-ти. теч?

Течът, разбира се, също може да бъде досадна причина за капенето. В този случай е важно системата да бъде проверена и ремонтирана от специалисти, което може да струва скъпо.