Ако вратата на вътрешния двор не се затваря правилно

Вътрешните врати са по-филигранни конструкции от масивните домашни врати и следователно са по-чувствителни към накланяне. Следователно чест проблем при вратите на вътрешния двор е липсата на точност на монтиране при затваряне. Нека да разгледаме по-отблизо фона и възможните решения.

Защо вратата на вътрешния двор не се затваря?

Вътрешните врати са конвенционално врати с пластмасова, дървена или алуминиева дограма и щедра стъклена вложка, която предлага отворен изглед към терасата и градината. Такива врати обикновено са снабдени с отваряне / накланяне на принципа на прозореца, така че да могат да се отварят удобно като врата с дръжка и да се накланят като прозорец за постепенно проветряване.

  • Прочетете също - Преоборудване на заключване на вратата на терасата
  • Прочетете също - ефективно предпазване на вратата на вътрешния двор срещу кражба с взлом
  • Прочетете също - Смяна на скоростната кутия на вратата на вътрешния двор

С течение на времето такива врати на вътрешния двор могат да заседнат. Това означава, че крилото на вратата вече не виси право и се трие някъде в рамката. Когато се използва, това се изразява в трудно затваряне. В този случай вратата трябва да се регулира. Като домашен майстор можете да направите това сами. Дори не е нужно да махате вратата, за да направите това.

Как да настроите вратата?

За да разберете какво и къде трябва да коригирате, първо е необходимо да локализирате проблемната зона. За целта затворете и отворете внимателно вратата и наблюдавайте къде крилото се трие в рамката. Например крилото често се поставя върху рамката долу вдясно.

В лагера на вратата има два лагера (панти) за регулиране:

  • Ъгловият лагер (отдолу)
  • Ножичният лагер (отгоре)

Във всеки от тези лагери има винтове, които могат да се регулират с 4-милиметров шестостен.

Повдигнете или спуснете крилото

С помощта на винта отгоре в ъгловия лагер, който можете да разкриете, като издърпате цилиндричната капачка на капака, можете да повдигнете (завъртите по посока на часовниковата стрелка) или да спуснете (завъртете обратно на часовниковата стрелка) крилото на вратата.

Регулирайте крилото отдолу надясно или наляво

На гърба на ъгловия лагер, до който можете да стигнете, като отворите вратата, има още един винт, който е хоризонтално достъпен. С него издърпвате крилото към страната на пантата или го натискате към затварящата страна.

Регулирайте или преместете крилото нагоре надясно или наляво. повдигане / спускане по диагонал

Можете да направите почти същото с ножичната панта в горната част на страната на пантата, както можете да го направите със задния регулиращ винт в ъгловата панта: Ако завъртите винта отгоре, издърпайте крилото към страната на пантата или го отблъснете от него. Първият може да помогне на крилото да се докосне в долния десен ъгъл повече въздух.