Ако бутилката с топла вода се е спукала, това може да има лоши последици

В повечето случаи бутилката с гореща вода се пълни с вода при температура над опарената граница от около петдесет градуса по Целзий. Това го прави рискова стока. Състоянието трябва да се следи внимателно и без изключение да се следва девизът „ако има съмнения никога“.

Максимална температура и редовна визуална проверка

Всички производители пишат предупреждението, че врящата вода не трябва да се пълни в бутилка с гореща вода от техните продукти. Ако бутилките се напълнят твърде високо, те могат да се спукат дори при по-ниски температури. Когато пълните бутилката с гореща вода, температурата на водата никога не трябва да надвишава 65 градуса по Целзий.

  • Прочетете още - зимата на финалната палма на Канарски остров
  • Прочетете също - Използвайте отново вода от бутилката с гореща вода
  • Прочетете също - Идеалната температура на водата в бутилката с гореща вода

Като правило, максималното пълнене до половината от съдържанието на бутилката може да бъде оценено като безопасно. Материалът и капачката на винта, включително спиралната резба, трябва да бъдат непокътнати. За децата температурите над четиридесет градуса означават ненужен риск.

Критерии за използване, оценка и покупка

  • Капакът или защитният калъф винаги трябва да се свалят. Това не само позволява постоянен визуален контрол дали тялото на бутилката е непокътнато, но също така позволява външно измиване.
  • Бутилките за гореща вода, направени от каучук или подобна на гума пластмаса, обикновено се „отливат“. Шевовете и потенциално най-слабите области на материала са разположени по околните ръбове.
  • CE или TÜV като печат за одобрение винаги са индикация за минималното качество, което обикновено се отнася и за всички налични разтворители и пластификатори.
  • Никога не загрявайте топлинните цилиндри в микровълновата печка, тъй като може да се предотврати готвенето на вода, но други термофизични ефекти могат да повредят материалното вещество.
  • За всяка импровизирана бутилка с гореща вода най-слабитеят член на строителството определя потенциалния сайт за експлозия. Като цяло, това е капакът, който може да избяга като куршум от бутилката.

В ежедневната употреба поставянето на термичната бутилка може допълнително да намали риска от здравето при течове или спукване. Бутилката трябва да бъде поставена под тялото. В идеалния случай, тя е покрита с кърпи или листове, които получават влага в случай на случаи.

Съвети и трикове Ако сте подозрителен човек, можете също да използвате термични възглавници от гел или с биологични съставки като черешови ядки или зърнени зърна като алтернатива на бутилката с топлина.