как лидерът отговори на синото око на 4-годишен, не е добре

4-годишната дъщеря на Merritt беше бита в училище на момче. Със синята си око и черната рана, която караш в болницата. Как попечител на раната на 4-годишните ни реагира шокове!

По-рано миналата седмица дъщерята на Мерит беше бита от съученик в училище и се наложи да бъде хоспитализирана заради черно око. Този факт сам по себе си е достатъчно лош. Това, което Мерит и нейното 4-годишно дете след това преживяват в болницата, допълва всичко. Защото болногледачът, лекуващ момичето, каза нещо, което едно дете може лесно да разбере погрешно: "Обзалагам се, че той те харесва!"

Колкото и безобиден да звучи този коментар, той е всичко друго, но не и това. В момента Мерит Смит беше толкова шокирана, че не можа да реагира веднага. Затова тя изпусна гнева си в коментар във Facebook и това оттогава завладя социалната мрежа:

"Обзалагам се, че той те харесва!
Уважаеми господине при регистрацията на детската болница, наистина вярвам, че не сте обмислили коментара си. Щом чух вашите показания, разбрах, че точно така е започнало. Вашият коментар е крайъгълният камък на идеята, 'нараняването е флирт ' (на немски: 'това, което се обича, това се дразни ') и оттам насетне определя кое е приемливо поведение. Моето 4-годишно дете знае, че така не казвате на никого, че ви харесва. Това определено бяха грешните думи.
В този момент, пълен с болка и в странна обстановка, и със страха да не ни убодат и ушият, вие бяхте човекът, от когото се надявахме на помощ, но вашите думи, както и бяха предназначени, предадоха посланието, че някой, който те харесва, понякога те наранява. Не. Няма да позволя това твърдение да е наред. Не искам дъщеря ми да го помни повече от "не така си казваме, че се харесваме ". Вие сте във влиятелна позиция при вашата регистрация, независимо дали искате да го признаете или не. Мислехте, че ще улесните момента за нас. Но е време ние като общество да поемем отговорност за това, на което учим децата си. Така че не казвайте на 4-годишната ми дъщеря, която има нужда от шиене, защото момче в училище я е ударило, „Обзалагам се, че те харесва“. НЕ.

Така че и не иначе. Колкото и небрежен да е бил коментарът и както трябва да има за цел да премахне страха на малкото момиченце - действителното твърдение за него е непоносимо. Гневът на майката е разбираем и се надяваме отговорът й да е стигнал до адресата.

Също така на гофеминин.de: Най-красивите цитати за цял живот