Как се прави интериорът на сглобяема къща?

Черупката е на мястото си, но все още липсва нещо изключително важно преди да се нанесете: вътрешната работа. В тази статия ще ви обясним какво всъщност води това в сглобяемата къща и как наистина можете да спестите разходи за вътрешно строителство, от електрически инсталации до стенни покрития.

До ключ или довършителна къща?

Разликата между варианта до ключ и разширението е, че вашата фирма за сглобяеми къщи поема всички вътрешни работи за къщата до ключ, докато с пристройката трябва да го направите сами.

  • Прочетете още - Предимствата на органичната сглобяема къща
  • Прочетете също - Какво да търсите при наемане на сглобяема къща?
  • Прочетете също - Можете също така сами да построите сглобяема къща?

Сега се изискват вашите ръчни умения: Защото, ако можете да поемете тази работа, например с помощта на приятелите си, спестявате си високи почасови заплати и дори може да завършите по-бързо от доставчика на сглобяеми къщи.

Но ако решите за разширението, трябва да свършите повече работа, отколкото просто поставяне на тапети или облицовка: Работата варира от инсталиране на всички кабели и изграждане на стълби до отоплителни и ВиК работи.

Планирането

Ако се решите на къща от голи кости, планирането на интериора не се поема от фирмата за сглобяеми къщи. Така че трябва да помислите за това да се сдобиете с интериорен дизайнер, който да ви помогне при набавянето на материали, реда на монтажа и разбира се какво отива къде.

Процесът на вътрешна работа

Вътрешната работа на сглобяемата къща обикновено е същата като при другите видове къщи. Първо, таванското помещение е изолирано отвътре, тъй като по-късно ще бъде трудно достъпно. Последващото издигане на стените на шиповете, облицовката им и необходимите електрически работи също се извършват само на тавана.

След като това бъде направено, прозорците на всички етажи са инсталирани. Това е последвано от суровия електрически и ВиК монтаж, последван от мазилка по стените. При желание вече може да се монтира подово отопление на пода и след това соларните панели.

За да се осигури здрав под по-късно, замазката трябва да бъде положена и изсушена. Окончателното сглобяване на водопровода, което вече е възможно, е последвано от сглобяването на термопомпата. След тази „основна работа“, керемидчици, бояджии и електротехници вече могат да завършат работата си.

Съвети и трикове Ако например можете да „боядисвате“ или да полагате плочки, направете компромис с вашата фирма за сглобяеми къщи, за да могат те да поемат по-трудната работа. Можете да спестите много пари дори като се боядисате или тапетите.