Как действително работи контролът за нощно съхранение?

Нощно съхранение на отопление няма контрол и не може да бъде поставен като други нагреватели. Как работи контролерът за нощувки нагреватели, можете да прочетете тук.

След регулирането рядко е възможно

Чистите нощни нагреватели не предлагат начин да регулират количеството топлина. Въпреки това, има нощни нагреватели за съхранение с вентилатор - за по-добро разпределение на топлината и по-бързо отопление - и тези с допълнително вградено отопление на захранването, за да могат да компенсират спонтанно срещащите се температурни колебания леко.

  • Също така прочетете - нощен склад за отопление Преглед
  • Също така прочетете подобренията в модерните системи в съвременните системи
  • Също така прочетете - нощен нагревател Pro и Contra

В самия нощен нагревател, обаче, количеството топлина се регулира само чрез измерената външна температура. В зависимост от това коя външна температура току-що преобладава, по-голямо или малко количество топлина се генерира и съхранява в камъните на паметта. За определянето на необходимата топлинна енергия, така нареченият контролер за зареждане е отговорен.

Времето за зареждане е различно в зависимост от доставчика на електроенергия и обикновено са между шест и десет часа по време на ниски товари, най-вече през нощта.

През деня, само количеството топлина, съхранявано в сърцевината на устройството, може да бъде доставено бавно и равномерно в стаята. Контролът на топлинния изход работи в случай на нощни нагреватели за съхранение напълно автоматично и не може да бъде повлияно.

Нощни нагреватели с термостат

Леко печелене на комфорт предлага нощно съхранение, при което вентилационният вентилатор се контролира чрез термостат в стаята. От стаята термостат, стайната температура се наблюдава постоянно, тя намалява под предварително зададена стойност, вентилаторът се движи в допълнителен въздух в помещението - докато стайна температура отново е над предварително зададената гранична стойност.

Тъй като само топлината, съхранявана вече в устройството, се освобождава топлина, няма допълнителна консумация на енергия или разходи за отопление, с изключение на работата на вентилатора. Гъвкавият контрол на базата на стайния термостат, но дава възможност да се компенсират краткосрочните и краткосрочните температурни колебания в помещението - малко след отварянето на прозореца.

Така стайната температура винаги се поддържа постоянна, въпреки че се появяват колебания, като например при вентилация. Това предлага повече комфорт, тъй като с все по-равна топлинна мощност и в противен случай температурните колебания в стаята ще бъдат изместени само за дълго време.

Съвети и трикове нощните нагреватели са не само най-неефективните, но и най-лошото контролирано отопление в сравнение с други отоплителни форми. За повече комфорт и по-малко разходи е полезно да сменяте нощното съхранение срещу модерна отоплителна форма.