Колко добри са наистина леглата с пружини?

Мненията на експертите се различават по отношение на това колко добри или лоши са пружинните легла. Това, което някои оценяват като особено добро, се описва като лошо от други. Какво е добро или добро за леглото с пружини с кутия?. не може да бъде толкова добро, ще разберете по-долу.

Удобно чувство за лъжа

Много продавачи на кутии с пружини хвалят удобното усещане за лежане на легло с кутия: Благодарение на многобройните пружини, леглото отстъпва точно и по този начин помага за спокоен, лесен за сън сън. Сънът, удобен за обратно, е възможен само ако се вземе предвид правилната степен на твърдост при покупка. И тук критикува z.Б. Stiftung Warentest, че степента на твърдост не е стандартизирана и следователно не е много надеждна. За разлика от регулируемата на зони летвена рамка, степента на твърдост вече не може да се регулира след покупката.

  • Прочетете също - висококачествени пружинни легла
  • Прочетете също - Какво е легло с пружина с кутия?
  • Прочетете също - спално бельо за пружинни легла - какви размери?

Добра вентилация

Много марки рекламират, че пружинното легло има оптимална вентилация, но критиците казват точно обратното: Тъй като един матрак е практически върху друг, малко въздух достига до матрака. С решетъчна рамка, от друга страна, матракът е добре вентилиран отдолу през пролуките в ламелите.

трайност

Пружинните легла също се представят зле по отношение на издръжливостта. Stiftung Warentest присъжда най-вече оценките "задоволителен " или "достатъчен " в тази категория. Често перата се износват само след десет години, в леглото има дупка и е необходимо ново легло. От друга страна, водните легла имат значително по-дълъг живот: с подходящи грижи водното легло може да живее до 20 години.

практичност

Друга точка на критика са размерите на пружинното легло с кутия: тя е много голяма и обемиста и подконструкцията не може да бъде демонтирана на отделните й части. Така че е трудно да се транспортира. Пружинното легло също не е много практично, когато става въпрос за място за съхранение: спално бельо, одеяла и други неща могат да се съхраняват перфектно под рамки. Бокс пружинните легла са високи само няколко сантиметра, така че едва ли нещо се побира отдолу.

Съвети и трикове Преди да купите скъпо легло с пружинна кутия, по-добре е да разгледате висококачествените летвени рамки: Дори електрически регулируемата летвена рамка с висококачествен матрак и рамка на леглото струва само малка част от това, което пружината на кутията разходи за легло. Прочетете нашето обширно сравнение на летвени рамки, пружинни легла и водни легла тук.