Как мога безопасно да комбинирам вана с таван от дървена греда?

Банята в старата сграда трябва да бъде реновирана и накрая да бъде инсталирана хубава вана. За съжаление, банята е на дървен таван на лъча - може да се инсталира там всяка баня? И какво всъщност трябва да се обмисли?

Какво трябва да обмисля дали искам да настроя вана на дървен таван?

Добрата новина за всички почивки за баня: разбира се е възможно да се комбинира вана с дървен таван. Първо, трябва да проверите дали има достатъчно надлъжни лъчи, за да се запази теглото на пълната вана, включително потребителя на банята стабилна.

  • Също така четете - видим таван на дървени лъч
  • Също така четете - стъпка по стъпка към компенсация на дървения лъч таван
  • Също така прочетете - нежно за строителство и кесия: дървен лъч таван балансиране в лека конструкция

За да се осигури достатъчна стабилност, в тавана на дървената греда могат да бъдат вградени централи в зоната, в която ще се монтира ваната.

Внимание мокро: Защитете дървените греди от влага

Сега трябва да се планира полагането на канализационните тръби за ваната. Тръбите могат, разбира се, да се положат между таванните греди и така по-късно да изчезнат в пода, но ако гредите са на път, трябва да се намерят алтернативи. Канализационните тръби евентуално могат да бъдат монтирани в тавана на помещението отдолу; окачен таван с отделени от материала тръби е жизнеспособна опция тук. Като алтернатива можете да работите с платформа или цялото подово покритие в банята да бъде повдигнато с необходимата височина.

Трябва да се създаде добро уплътнение, така че влагата да не прониква в дървото на тавана. Процедурата обобщена стъпка по стъпка:

  • Първо се поставят специални уплътнителни листове, след което подът се изгражда върху уплътнителните листове.
  • Под ваната също трябва да се положи хидроизолация на цялата повърхност.
  • Стените в зоната на ваната трябва да бъдат запечатани до 20 см над точката на приемане на вода.
  • Всички ръбови връзки в банята трябва да бъдат специално запечатани с уплътнителни ленти или уплътняващи яки.
  • Всички точки на контакт със стенни или подови настилки са допълнително защитени срещу проникване на влага, например в пробити отвори.

Правият етаж

Плочките са популярно подово покритие във влажни помещения, а плочките могат да се полагат и върху тавани от дървени греди. Със специални дървета и някои специални защитни мерки, дървеният под може също да осигури визуален акцент в банята и около ваната.