Как можете да проектирате сглобяема къща със зимна градина?

Търсите индивидуални варианти за дизайн на вашата сглобяема къща? Зимната градина не само изглежда модерна и елегантна отвън, но и допринася за забележимо подобряване на комфорта на живот. В тази статия ще научите всичко за зимните градини в сглобяемите къщи.

Интегриран или приложен?

По принцип могат да се разграничат два вида зимни градини: трайно интегрираната, която е построена заедно с къщата и следователно е „здраво заварена“, и прикрепената зимна градина, която е построена след това. Но има големи разлики между тези варианти?

  • Прочетете още - Как да проектирате сглобяема къща за няколко поколения?
  • Прочетете също - стъкло - как да проектирате правилно вашата сглобяема къща
  • Прочетете още - Може ли сглобяемата къща да бъде проектирана като къща в двойно състояние?

Разбира се, зимната градина, която е изградена заедно със сглобяемата къща, е оптимално адаптирана към съответния архитектурен стил. Съвременният начин на отглеждане на зимните градини в днешно време обаче не оставя дефекти на оптичната или на "техническата" страна, т.е. на топлоизолацията.
Така че ще намерите достатъчно опции, ако решите зимна градина по-късно.

Оранжерия и сглобяема къща - възможно ли е това?

Поради нарастващата популярност на зимната градина, фирмите за сглобяеми къщи се специализират в тази "екстра". От една страна, ще откриете зимна градина във все повече „каталожни модели“, от друга страна, днешните опции за персонализиране позволяват и инсталиране в други модели; Вашите идеи ще бъдат реализирани доколкото е възможно.

За какво да внимавате?

Във всеки случай трябва да обърнете внимание на добрата топлоизолация, защото лошо изолираната зимна градина е "енергиен убиец ". Стъкленият покрив също може да бъде недостатък, тъй като се нагрява бързо през лятото и отделя повече топлина на външния свят през зимата.

Доброто планиране е задължително за оранжерия - дефектите могат да доведат до структурни повреди, които много скъпо се ремонтират. Трябва също да инсталирате нагревател в зимна градина, който се използва целогодишно, особено ако е направен от стъкло. Това не може да гарантира приятна среда на живот.

Предимствата на зимната градина

Зимната градина обаче има и редица предимства: Най-вече отвореният стъклен дизайн допринася за усещането за увеличаване на жилищното пространство. Подобрената честота на светлина също осигурява комфортен живот; можете също да спестите разходи за осветление.

Съвети и трикове Попитайте първо фирмата си за сглобяеми къщи, ако искате да построите сграда по-късно; те познават структурата на къщата ви най-добре и знаят как да построят оранжерия.