Как може да бъде запечатана инсталацията на климатична система?

Всеки, който иска да донесе мобилен климатик у дома за горещите, лепкави летни дни от годината, също трябва да се справи с темата за запечатване. Защото, ако работната верига на системата не е стегната, охлаждащият ефект е изключително намален. За щастие можете да се противопоставите на това добре.

Къде трябва да се запечата климатикът??

В мобилната климатична система за жилищни помещения охладителната верига е затворена - за разлика от автомобилната климатична система. Процесът на компресиране, втечняване и изпаряване на охлаждащата течност е напълно самостоятелен и самостоятелен. Така че тук обикновено няма нищо за запечатано - само в случай на изтичане в системата. И да откриете, че и затвореното преди всичко е отговорно само професионалисти за климатична технология.

  • Също така четете - как може да се охлади апартамент без климатик?
  • Също така четете - Направете дупка в прозореца за климатизацията
  • Също така четете - изграждане на печат на прозореца за климатизацията сами

За да може да използва климатик възможно най-ефективно, но трябва да запечатате работния цикъл колкото е възможно повече. Това означава, че въздушният транспорт през стаята може да бъде проектиран възможно най-много без ефективно намаляване на пощенските пасажи. За да направите това, трябва да се направи следното:

  • Извършете маркуча за отработени газове от прозорката
  • Задържане на други прозорци през деня
  • Вероятно. Също така пазете врати до съседни (топли) стаи затворени

Както можете да видите, климатичната система се възползва, когато трябва само да охлажда възможно най-малък обем въздух, без много свеж въздух извън системата. Особено когато особено топлият въздух отвън непрекъснато се влива през прозореца, през който поставяте маркуча за отработен въздух, това води до ненужна сизифична работа за системата.

По този начин можете да запечатате прозореца

На пазара има различни готови продукти за запечатване на критичната пролука. Някои производители на климатици предлагат и пластмасови релси, които се монтират по поръчка с проходи за маркуча за своите модели. Поради добрите си уплътняващи ръбове и твърд материал, който не провежда топлина, те също имат много добър уплътняващ ефект.

Универсално използваемо, евтино и много лесно за инсталиране са текстилни уплътнителни материали с велкро ленти по краищата за залепване в рамката на прозореца. Ефективността и външният им вид обаче са по-малко от идеални.

Ако сте технически квалифицирани и се наслаждавате да правите свои собствени импровизирани творения, можете, разбира се, също да изградите печат сами. Например целият прозорец може да бъде заменен с рамка с плексигласово стъкло, в която е изрязан отвор с уплътняващи ръбове за маркуча за отработен въздух.