Как може да се отстрани емулсионната боя от дървото?

Дисперсионните бои се придържат към голямо разнообразие от повърхности, а не само към тапети и измазани стени. Можете също така да се прикрепите много здраво към дървена повърхност, но за съжаление там не изглеждат особено добре. Дървото върви по-добре с подходящ лак или, още по-добре, с натурално масло или твърд восък. Но как може да се отстрани емулсионната боя от дървото??

Отстраняване на емулсионната боя: Възможно ли е това?

Очистването със сигурност не е най-добрият метод за почистване на дървесината, защото винаги изпуска във въздуха замърсяващи замърсители, които са особено досадни на закрито. Затова се снабдете с дихателна защита и проветрете добре!

  • Прочетете също - Как да премахнете емулсионната боя от мазилката?
  • Прочетете също - Изобщо не е толкова лесно: Отстраняване на емулсионна боя от дрехите
  • Прочетете също - Как ефективно да премахнете емулсионната боя от различни основи

Вземете специална лента за отстраняване на бои (28,44 евро на Amazon *) за емулсионни бои, но бъдете внимателни: Има различни ефективни продукти, предназначени за различни бои! Когато пазарувате, би било най-добре, ако знаете кой цвят бихте искали да боядисате.

Препоръчваме обаче да изберете механичен начин за отстраняване на емулсионната боя от дървото. Това е свързано с някаква мръсотия, но поне е без замърсители.

Механично отстранете емулсионната боя от дърво

Има няколко опции за механично или физическо отстраняване, които представяме ясно в следното:

Метод за премахване на инструмент Предимства Недостатъци
Орбитална шлифовъчна машина (72,99 евро на Amazon *) Пясък по-големи площи бърза работа на равна повърхност Не може да се стигне до ъгли и депресии
Шкурка и ръка Шлифовайте профили, ъгли, ръбове и вдлъбнатини Лесно достъпни ъгли и вдлъбнатини бавен и трудоемък
шпатула Измийте лошо залепващата боя бърза, целенасочена работа Може да се използва само върху обелени и лошо залепени места
Духалка с горещ въздух и шпатула Разтворете боята чрез нагряване и след това изравняване работи бързо и задълбочено силна миризма, дървото може да потъмнее
Стоманена вълна Почистете старателно порите и вдлъбнатините на дървесината цялостно почистване до вдлъбнатините Богато на танин дърво може да обезцвети (v.а. Дъб)
Съвети и трикове Най-добре е да комбинирате няколко от тези методи един с друг, за да постигнете възможно най-добрия резултат. За съжаление едно е сигурно: този проект ще изисква известна работа и усилия, които не можете да избегнете.