Как може да се повдигне пръчка за коляно??

Искате да разширите тавана си, но просто не можете да свикнете с ниската височина на тавана под покрива? Тогава повишението на коляното, наричано още увеличение, може да бъде опция за вас. Това звучи много сложно, но може да стане за 2-3 дни и с определена финансова инвестиция.

Как работи повдигането на колянна пръчка?

Повдигането на коляното може наистина да си струва за повече комфорт на тавана. Дори увеличението с няколко сантиметра води до изумително разширяване на жилищното пространство.

  • Прочетете също - Как може да се използва хитро пръчка за коляно?
  • Прочетете също - Как да облечете пръчка за коляно
  • Прочетете също - Как да хартия на колена пръчка

Но наистина можете просто да повдигнете покрива и да го зазидате на стената на коляното? По принцип да! През повечето време се предприемат следните стъпки за повдигане на колянна пръчка:

  • облекчаване на премахването на покрива
  • Отделяне на покривната конструкция като цяло от носещите стени
  • Повдигане на покривната конструкция с помощта на хидравлично оборудване
  • Тухла или. Прилагане на готови дървени конструкции

Колкото и бърза да е последователността на тези работни стъпки, тяхното изпълнение е също толкова бързо. Поне почти. Ако всичко е професионално планирано и подготвено, група професионалисти могат да добавят покрива за 2 до 3 дни. Предвид факта, че години след това ще се възползвате от уютния висок таван, това със сигурност може да се счита за полезна инвестиция.

Разходи за повдигане на коляното

Финансово, разбира се, също се изисква определена инвестиция. А за някои това може би само вече не е пречка с оглед на перспективата за подобряване на качеството на живот. Колко високи са разходите, разбира се, зависи от вида и размера на сградата / покрива. Повечето от разходите са за специализирания персонал (строителни инженери, занаятчии) и материала, а също така трябва да изчислите таксите за разрешение за строеж. Във всеки случай трябва да очаквате петцифрена сума.

Но преди да се откажете от мярката, имайте предвид колко разходи спестявате в сравнение с разширение на къща. Само конструктивните мерки са по-малко трудоемки при добавяне на етажи на покрива. Но също така и по отношение на отоплителната технология, увеличаването на пространството на съществуваща част от къщата е по-изгодно в дългосрочен план, особено ако също така изолирате покрива и пода на коляното по модерен начин в хода на повдигане на коляното. Ако в резултат постигнете по-добър енергиен баланс за къщата си, можете дори да се възползвате от субсидии. Освен това няма да загубите ценно парче от вашия градински имот.