Как може допълнително да се закрепи ключалката на вратата?

Понякога нормалната защита, осигурена само от вградената ключалка на вратата, не е достатъчна. Изисква се допълнителна защита, но как може ключалката на вратата да бъде закрепена възможно най-просто и ефективно? Прочетете повече тук.

Закрепете допълнително вратата с прости средства

Има случаи, при които вратите на къщите или апартаментите трябва да бъдат снабдени със специална защита от взлом, например ако собственикът на жилището отсъства за по-дълъг период от време. Ето един съвет: Поставете се на мястото на потенциален крадец и помислете кои защитни мерки най-добре ще помогнат за избягване на пробив от самото начало, като например възпиращи мерки. Въпреки това, добрата сигурност на вратата също е важна, тъй като много брави представляват най-слабите места, въпреки че това всъщност не би трябвало да е така. Днес има много възможности за допълнителна сигурност. Някои от тях трябва да ви бъдат представени на този етап:

  • допълнителни брави за сигурност
  • специален брониран болт или заключващ болт за вратата
  • специални вериги за дръжка на вратата за допълнително закрепване към вратата
  • защита срещу така наречената ключалка, т.е. отварянето на ключалката без съответния ключ
  • различни алармени системи за възпиране на нарушителите

Заключването на вратата може да бъде закрепено по различни начини

Специалните заключващи цилиндри, които работят с магнити, например предлагат повишена защита в сравнение с конвенционалните заключващи цилиндри. Те осигуряват ключалката на вратата, като сменят оригиналния цилиндър. Болтовете с ремъци или допълнителните бронирани болтове също предлагат много добра защита, но са малко по-скъпи от специалните вградени брави. Предимството на тази опция за сигурност е, че вратата е закрепена по цялата ширина на вратата. Предпазителите обаче също трябва да идват от известни производители и да се състоят от особено висококачествени материали.

На какво трябва да обърнете внимание, когато избирате и използвате защитното устройство

На който и вид да се концентрирате, уверете се, че материалът е с високо качество. Колкото по-високо е качеството на материалите, използвани за допълнителните защитни устройства, толкова по-добре защитавате ключалката на вратата и по този начин и входа на къщата или апартамента. Резултатите от тестове от добре познати институти, които са тествали различни видове допълнителни аларми за кражба и правят препоръки, могат да ви предоставят полезни съвети за вземане на правилното решение за покупка.