Как може да се почисти мръсна емайлирана вана??

Акрилът и емайлът са най-популярните материали за вани и мивки. Въпреки че емайлът изглежда особено твърд и здрав, той е също толкова чувствителен като акрила и трябва да се грижи внимателно. Силните химикали и почистващи инструменти, които могат да надраскат повърхността, са табу. За щастие, мръсна емайлирана вана също може да се почиства по различен начин.

Не трябва да използвате това за почистване!

Емайлът е подобен на стъкло материал от неорганични вещества и различни оксиди, който има твърда повърхност, но въпреки това може да бъде атакуван от механични и химични влияния. Ваната не понася следните агенти:

  • Прочетете също - Как ефективно да почистите саксията с емайл?
  • Прочетете също - Как да почистите емайла във водопровода
  • Прочетете също - Нежно почистване на емайлирана решетка от мазнина на скара
  • Не използвайте киселинни почистващи препарати, те атакуват повърхността и могат да причинят грозни петна по емайла.
  • Не се опитвайте да направите вашата бяла емайлирана вана отново блестяща с помощта на белина, тя не може да я понесе.
  • Почистващите средства за канализация и тоалетни също са твърде сурови за емайла, което прави материала тъп и понякога оцветен.
  • Също така не трябва да използвате сурови почистващи препарати с абразивни добавки за почистване на вашата емайлирана вана - дори ако тази опция изглежда примамлива.

Леките перилни препарати са много по-препоръчителни, дори ако нямат същата проникваща сила. Но с това поддържате устойчиво повърхностите и можете да се наслаждавате на красивата си емайлирана вана дълго време.

Почистващ агент за емайлирана вана

Един прост шампоан помага за решаване на мръсотия и мазнини от емайла, без да атакува материала. Упоритата мръсотия просто премахнете с любимата къща на баба, смазващия сапун.

Дозиране на сапун за смазване пестеливо и изплакнете третираните места с чиста вода. Понякога само звукът помага: затворете канализацията, оставете вода и го сложи с прах за пране. През нощта мръсотията се разтваря.

Екологично чисти, киселинни санитарни почистващи препарати също работят срещу вар, опитайте го! След операцията за изплакване гарантира, че емайлът отново е красив и ви кани да се включите в релаксираща баня.

Съвети и трикове, които не харесвате толкова много, и бихте искали да избегнете тази работа? След това изплакнете ваната си с чиста вода след всяка баня и след това я изсушете. Това ще премахне мръсотията, преди тя да се установи здраво.