Кой е най-добрият начин за боядисване с маслена боя?

Маслените бои са едни от редките бои за стени в наши дни, но понякога някой всъщност решава да използва това покритие. Предимствата се крият в ярките цветове и миещата се повърхност - но какво да кажем за способността да се боядисва?? Ще потърсим отговор заедно с вас.

Маслена боя на стената: ремонтът е лесен!

Добрата новина: маслената боя на стената може отново да бъде боядисана с маслена боя. Лошото: други видове бои не са подходящи за покриване на това покритие; така че за да рисувате с дисперсия, трябва да премахнете цялата стара боя.

  • Прочетете също - Как можете да премахнете маслена боя?
  • Прочетете също - Отстранете чисто маслената боя от стената
  • Прочетете също - Ето как старата ленена маслена боя може да бъде премахната отново

Ако решите отново да боядисвате маслената боя с маслена боя, тогава тук сме събрали най-важните съвети, които трябва да имате предвид:

  • Необходимо е щателно почистване на повърхността преди пребоядисване.
  • Може също да се наложи леко да загрубите старото покритие за по-добра адхезия.
  • Зоните за превъртане трябва да бъдат премахнати, или механично, или със стриптъра (28,44 евро на Amazon *) .
  • Попълнете несъвършенствата с мазен пълнител (4,25 евро на Amazon *) и нанесете грунд върху тези зони.
  • След това боядисвайте цялата повърхност с маслена боя.
  • Имайте предвид, че маслените бои изсъхват сравнително бавно и се уверете, че новият слой боя остава незасегнат толкова дълго.

Сега можете да се насладите на вашите прясно боядисани стени до насита! Вероятно вече сте забелязали, че на стена, боядисана с масло, е по-вероятно да има пръстови отпечатъци, така че трябва редовно да изваждате парцала за почистване.

Боядисвайте върху блажна боя с лак

Има и друга ситуация, при която става необходимо да се рисува върху маслена боя: когато художникът иска да нанесе лак върху картина. За това картината трябва да е поне повърхностно суха, което понякога може да отнеме месеци или седмици.

Лакът за истински маслени картини се състои от разтворени смоли, които създават мек блясък. Можете или да направите сами прозрачния капак, или да го купите от доставката на художник. Можете също така да покриете стена с него, но в този случай се уверете, че материалът е възможно най-здрав!

Съвети и трикове Когато купувате маслена боя за боядисване на стени, уверете се, че пигментите не избледняват и маслото не пожълтява. Това е единственият начин да се насладите на красивото си ново покритие в дългосрочен план!