Как може да се премахне боя за стена от дърво?

Понякога това просто се случва: четката се плъзга и удря красивия дървен таван, въпреки че изобщо не трябва да се боядисва! Или вече има боя за стена върху някакъв дървен аксесоар, който би изглеждал много по-добре без това петно. Разбира се, има няколко начина да премахнете тези блоти или четки от дърво: изследваме ги заедно.

Кои средства са там, за да се спести със стена-оцветена дървесина?

Преди да изсушите цвета на стената, най-добрият шанс да освободите дървото от нежелани петна: е нормален цвят на дисперсията, просто избършете го с вода.

  • Също така четете - Algance Ade! Премахване на стената напълно
  • Също така четете - поддържа нормалната стена на дърво?
  • Също чета - така стената може да бъде разредена подходяща!

Въпреки това, такава стена боя изсушава водоустойчив и не може да бъде отстранен след няколко минути без остатък с вода от дървото. След това "по-трудно" означава в търсенето, механичното и химичното вещество.

По-нататък бихме искали да обясним подробно тези различни методи за почистване, за да ви предоставим широка гама от възможности.

В детайли: Как да обявим война на боя за стена върху дърво!

  • Понякога е възможно да набъбнете дървото и да рисувате с вода, така че да се отделят един от друг. Поставете топъл, мокър парцал върху капките за известно време и опитайте да избършете или изстържете боята по стената след това. След това оставете всичко да изсъхне добре.
  • Загрейте боята за стена с въздух със сешоар, така че да стане мека и да се отстрани със шпатулата, ако е необходимо. Внимание: Не овъглявайте повърхността!
  • Можете също така много лесно да шлайфате гладки, подобни на дърво повърхности с шлифовъчно устройство или шлифовъчен блок и по този начин да премахнете боята за стена от дървото много лесно.
  • Ако това е емулсионна боя, вземете под ръка специален химически стриппер (28,44 евро на Amazon *), който разтваря боята толкова много, че лесно можете да я премахнете с шпатула.
  • Можете също така да изтъркате нечувствителни дървени повърхности с гъба за саксия или дори стоманена вълна, особено ако все пак искате да преработите повърхността.
  • Просто внимателно надраскайте малки петна със скалпел, тънкослойните остатъци евентуално могат да бъдат отстранени с нитроразредител или алкохол.
Съвети и трикове Преди да премахнете напълно стената си от дървото, най-добре е да тествате избрания агент на доста скрита, малка тестова площ. Внимавайте да не повредите повърхността!