Колко често трябва да боядисвам фасадата си, преди да я покрие?

Времето най-накрая дойде: новата фасадна живопис предстои - и вие с нетърпение очаквате най-накрая да видите къщата си в нейния свеж блясък! В повечето случаи обаче еднократно преминаване не е достатъчно, четката и ролката се използват втори или трети път след кратка почивка. Колко често трябва да боядисвате фасадата си, зависи от различни фактори.

Поради това трябва да боядисате фасадата няколко пъти

Ако трябва да боядисате фасадата си няколко пъти, причините винаги са „виновни“ за едно и също: Ние просто ги изброяваме една след друга, за да можем да ги обясним по-подробно по-късно.

  • Прочетете още - Боядисване на фасадата и важни неща за сухия сезон
  • Прочетете също - боядисване на фасадата веднъж или два пъти?
  • Прочетете още - Поправяне и боядисване на фасадата професионално
  • Недостатъчна непрозрачност на цвета
  • оцветена повърхност
  • неравномерно всмукваща повърхност
  • грешна практика на рисуване

Някои от тези точки е лесно да се избегнат предварително, докато други неизбежно означават, че рисуването трябва да се повтори. Нека разгледаме по-отблизо факторите!

Можете сами да повлияете на тези фактори

Качеството на вашата фасадна боя, по-точно класът на непрозрачност, е една от точките, върху които можете да повлияете сами. Силно непрозрачните цветове обикновено са по-скъпи от тези с лошо покритие. Но ако си спестите втори слой, инвестицията вече се е изплатила!

Ефект от клас на непрозрачност
клас 1 повече от 99,5% непрозрачност
2 клас 98 - 99,5% непрозрачност
Клас 3 95 - 98% непрозрачност
Степен 4 по-малко от 95% непрозрачност

Може би си мислите, че малкото проценти всъщност нямат значение, но това не е вярно! Има дори забележими разлики между клас 1 и клас 2.

Освен това винаги трябва да рисувате мокро върху мокро, бързо и равномерно, за да не създавате петна и отлагания. Това ви дава солидна основа, която не трябва да рисувате повече от веднъж - ако повърхността позволява.

Подземната повърхност определя колко често трябва да рисувате

Сега стигаме до самата фасада: Ако е много оцветена или много разнородна по отношение на материала, вероятно не можете да избегнете втори или трети слой боя. В повечето случаи е по-добре да се използва грунд, особено за компенсиране на различни сили на засмукване.

Съвети и трикове Оцветената фасада показва замърсяване: Преди боядисване почистете повърхността възможно най-внимателно и след това я оставете да изсъхне старателно. Това ще подобри адхезивната якост и, надяваме се, също така и покритието на цвета.