Колко често трябва да се боядисват дървени прозорци?

Тези, които искат да строят екологично, често се справят без пластмасови прозорци. Дървените прозорци имат редица предимства. За тяхната дълготрайност обаче са необходими грижи и поддръжка, както и редовни покрития, независимо дали са с глазура или лак.

Колко често трябва да се боядисват дървени прозорци?

Колко често трябва да се подновява козината зависи от няколко фактора, като вида дървесина, метеорологичните условия и вида на козината. Като цяло препоръката е да се боядисват прозорците на всеки пет години.

  • Прочетете също - Боядисване на дървени прозорци в бяло
  • Прочетете също - Боядисване на дървени прозорци от махагон
  • Прочетете също - Как да боядисвате дървените си прозорци със защитна глазура

Дори ако боята изглежда добре или лазурният слой изглежда непокътнат, този интервал не трябва да бъде надвишен. Фините микрорамки в боята правят проникването в влага. Ако първите пукнатини показват или листат лака вече, веществото страда и може да унищожи дървото отвътре.

Какво е по-добре ласур или боя?

Lased дървени прозорци очевидно са победителите по отношение на разходите, тъй като лазурата може да се прилага по-бързо от боя. Но без значение какво решаваш, важно да се намери правилната картина.

Затова винаги трябва да използвате оригиналната боя или оригиналния лазур. Но това не е лесно, ако не знаете какво е отменено. Тук само съветът на професионалист помага да се направи перфектен.

Какво можете да направите погрешно с избора на живопис?

Резултатът зависи основно от правилния избор на боядисване. Ако се използва грешното нещо, долният слой може да се разхлабят, да образуват мехурчета или да повдигат. Определено трябва да отбележите следното:

Дървен ласур

Разграничаваме между тънкослоен лаз и дебел ласус. И двете са отворени и прозрачни. Тънкомелният лазур може да бъде по-лесно обработен, но продължава да абсорбира влагата и следователно е неподходящ за картината на Windows.

Лакер

Никога не се гордейте с боя на разтворител върху водна боя и обратно. Цветният слой може да замени или образува грозни тъмни места. Не забравяйте да купите лак за прозорци. Това е толкова здраво след сушене, че цветовият слой вече не се залепва и няма цвят на рамката, когато отваря крилата.

Съвети и трикове Свържете профил на капака на крилото след погалване на водния крак на дървения прозорец. Той гарантира, че водата е добре извлечена и дървеният ви прозорец остава непокътнат по-дълъг.