Как поддръжката поддържа дървена къща в добро състояние

Степента и интензивността на грижите за дървена къща зависи главно от първата обработка на дървесината преди сглобяването. Ако е извършена дълбока импрегнация, включваща защита срещу синьо петно, основната грижа е тя да бъде чиста. По-нататъшната поддръжка зависи преди всичко от личния вкус и качеството на дървото.

Да държиш очите си отворени е половината работа

Противно на общоприетото схващане, поддръжката на дървена къща не се ограничава до редовно боядисване. Поддържането на къщата „в добра форма“ отвътре и отвън свежда до минимум или дори елиминира нуждата от боядисване.

  • Прочетете също - Правилната основа за дървена къща
  • Прочетете също - причини за дървена къща на кокили
  • Прочетете също - дървена къща на евтини цени от Полша

Материалната дървесина е натурализирана в неблагоприятно положение на реагиране на твърде много влага, по-специално разрушения, чувствителни. Следователно всички мерки, които предотвратяват твърде голямо и дълго хранене на дървени компоненти, са болезнените грижи.

Грижовно внимание

Кой не само живее в дървената си къща, но и с него, изпълнява постоянни визуални инспекции автоматично. Следните компоненти трябва да бъдат внимателно наблюдавани и почистени, ако е необходимо:

Фасада

Всяко замърсяване на повърхността държи влага и органични вещества върху дървото. Следователно, лепилото и адхезивната замърсяване трябва да се отстрани възможно най-бързо с метла или четка.

Човешки ъгли и ъгъл на открито

Ъглите от всякакъв вид, дори под прозореца или между себе си пресичащи лъчи са потенциални стреме. Grunge гнезда може бързо да се елиминира от четки или cumshots.

Защитете патината

Ако се е образувала сребриста блестяща патина, тя трябва да остане възможно най-непокътната. Следователно работата с четки трябва да се използва само внимателно и да се избягва изцяло, ако е възможно.

Нападане на плесени или насекоми

Подобно на човешките заболявания, времето на откриването определя шансовете за възстановяване. Ако има признаци на заразяване с плесен или насекоми, дълбочината трябва да се провери незабавно. В ранните етапи спорите все още могат да бъдат отстранени механично, без да остават остатъци. Насекомите и ларвите се убиват чрез нагряване на повърхностите с пистолет с горещ въздух.

Вътрешни площи

По принцип за интериора важи същото, както и за екстериора. Важно е да проверите дъската под подови настилки и килими. Синтетичните влакна могат силно да ограничат естествената дишане на дървесината и да доведат до скрито развитие на влага.

Съвети и трикове Високо ефективни продукти за грижа за дървени къщи, изработени от ленено масло, се предлагат както отвътре, така и отвън. Вземете комплект грижи, базиран на тази суровина.